Прикарпаття отримає сироватку проти дифтерії

Партія дифтерійного антитоксину – 200 ампул – вже розвозиться по всіх регіонах України. Сироватку як гуманітарну допомогу надала Україні Всесвітня організація охорони здоров’я.

Крім того, триває процедура закупівель сироваток за кошти державного бюджету із залученням міжнародних організацій, пише Фіртка з посиланням на МОЗ.

Заявлену кількість необхідних доз сироваток збільшили, об’єднавши потреби 2018 та 2019 бюджетних років.

Дифтерійний антитоксин використовується для лікування та вводиться при підозрі захворювання людини на дифтерію. Дифтерія — небезпечна інфекція, що загрожує смертельними наслідками та важкими ускладненнями.

При важких формах дифтерії можуть виникати порушення роботи нервової системи у вигляді паралічу м’якого піднебіння або дихальних шляхів, що може призвести до задухи. Також наслідком хвороби може стати ураження серцевого м’яза — міокардит.

В регіонах станом на 1 серпня 2019 року, наявні понад 2 мільйони доз вакцини для дітей дошкільного віку АКДП (складається з анатоксинів правця і дифтерії та вбитих цільноклітинних бактерій кашлюку), а також понад 6 мільйонів доз АДП (не містить кашлюкового компоненту) та АДП-М (зі зменшеним вмістом дифтерійного та правцевого антигенів).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.