До Калуської міської територіальної громади приєдналися ще два села

29 серпня на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутати затвердили остаточне рішення про добровільне припадання до Калуської ОТГ Вістівської сільської громади, яка об’єднує мешканців сіл Вістова і Бабин-Зарічний. Таким чином, до складу Калуської ОТГ вже входять чотири села – Кропивник,Мостище, Вістова і Бабин Зарічний.

Згідно із затвердженим планом організаційних заходів щодо приєднання Вістівської сільської ради, має бути проведено розрахунки обсягу доходів та видатків Калуської міської об’єднаної територіальної громади після приєднання, моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету Вістівської сільської ради. Також ідеться про майно сільради, її активи та зобов’язання, підготовку пропозицій щодо розміщення на території громади, що приєднується органів місцевого самоврядування та державних органів, мережі закладів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства тощо, інформують «Вікна».

Окрім того, міська рада затвердила нову структуру та штатну чисельність своїх органів місцевого самоврядування. Нагадаємо, після приєднання до міста Кропивницької та Мостищенської сільських рад у структуру апарату міської ради та її виконавчих органів ввели п’ять посад і довели чисельність до 243,5 штатних одиниці. У зв’язку з приєднанням Вістівської громади долали ще дві — старости сіл Вістова і Бабин-Зарічний та адміністратора ЦНАПу, який буде надавати послуги мешканцям приєднаної громади.

Ще одним своїм рішенням міська рада дала старт реорганізації Кропивницької і Мостищенської сільських рада. Цим займатимуться спеціально створені комісії у складі виконуючих обов’язки старост, фінансистів сільських і міської рад, представників управління комунальної власності тощо.

Згідно з рішенням, Калуська міська рада є правонаступником усього майна, прав та обов’язків Кропивницької та Мостищенської сільських рад. Комісії мають провести повну інвентаризацію активів та зобов’язань сільських рад станом на кінець поточного року та передати їх Калуській міській раді. Інвентаризація має бути завершена до 5 січня 2020 року, а передача майна і активів — до 18 січня.

Читайте також  38 калушан перебувають на обліку та засуджені до різного виду покарань

Також міська рада затвердила загальну чисельність апаратів Кропивницької і Мостищенської сільських рад. До кінця поточного року, поки триватиме робота з реорганізації, тут буде по три штатні одиниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.