Франківців закликають замість квітів на 1 вересня допомогти онкохворим дітям

Франківських школярів і їх батьків просять відмовитися від квітів на День Знань заради здоров’я онкохворих дітей.

news-image: Франківців закликають замість квітів на 1 вересня допомогти онкохворим дітям
Батьків і вчителів заохочують відмовитися від квітів у цей день і провести у школах під час урочистих лінійок збір коштів. Всі зібрані гроші пропонують долучити до благодійної ініціативи На_шапку.

“Протягом літа ми проводимо благодійні концерти, щоб зібрати гроші на обладнання для онкогематологічного відділення Обласної дитячої лікарні (вул. Коновальця). Наступний концерт 5 вересня На_шапку/Ігор Михайлишин, Давня Ватага. На даний момент зібрано 44 856 грн за 6 концертів. Кошти потрібні, щоб придбати для лікарні веновізор (Vein Viewer) – це прилад, за допомогою якого легко визначити розташування підшкірних вен, тож маленькі хворі на рак пацієнти матимуть значно менше болю і стресу під час внутрішньовенних процедур. А їх у цьому відділенні дуже і дуже багато. Орієнтовна вартість обладнання близько 60 000 грн (залежно від моделі і комплектації)”, – закликають ініціатори ідеї.

Першим приєднався до флешмобу колектив Івано-Франківської Католицької школи-гімназії св. Василія Великого. Класні керівники закладу розіслали таке оголошення у вайбер батькам своїх учнів:

“Шановні батьки! Колективом учителів Католицької школи-гімназії було прийнято рішення відмовитися від квітів на свято Першого дзвоника. Натомість ми вирішили приєднатися до благодійної ініціативи На_шапку, яка триває в нашому місті уже два роки. Збір коштів проводиться на потреби онкогематологічного відділення Обласної дитячої лікарні. Тож просимо вас не купувати квітів на лінійку, а суму коштів, яку ви планували витратити на це, передати на потреби важкохворих дітей.

Скринька для збору благодійної допомоги буде знаходитися у школі, тож ви зможете здійснити свою пожертву під час лінійки.  Звіт про надходження коштів публікується на сторінці На_шапку у Фейсбуці”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також  В Україну увірвався 8-бальний шторм: магнітна буря затягнеться майже на тиждень

Координаторки флешмобу – Леся Качурова та Людмила Лінник.

Також ви можете звернутися за додатковою інформацією до Yuliya BavolyakOlya RegaNina KeyvanAndriy Savka.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.