Курка по-італійськи та кебаб із сиром: у Франківській гімназії ввели меню від Клопотенка (ФОТО)

Переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко розробив збірку рецептів для шкільних їдалень. Супи мінестроне та авголемоно, фалафель, полента, бігус, паелья, ньокі, чахохбілі, мусака – ось деякі позиції нового меню. Загалом у збірнику 110 страв – салати, перші страви, другі, десерти, соуси та напої. Як такі смаколики сприйняли франківські школярі читайте далі.

Нове меню Клопотенко створив, аби навчити дітей їсти смачно та різноманітно. А автори збірки укладали її так, аби вартість шкільних обідів не зросла.

“Щоб дитина приходила зі школи та казала мамі: “Давай сьогодні будемо їсти не сосиски з макаронами, як завжди, а паелью з нагетсами. Дивись, тут є рецепти”, – зазначив Клопотенко.

У школі-гімназії №3” учні одними з перших в Івано-Франківську вже спробували нові страви від Євгена Клопотенка. Про це повідомили на офіційній сторінці у соціальній мережі “Фейсбук”.

“Стравою дня сьогодні є курка по-італійськи. Смакота! А ви вже коштували?”, – йдеться у дописі.

Зокрема, у нинішньому меню – кебаб з сиром, нагетси курячі, курка по-італійськи, картопля запечена з куркумою, лимонад, чай каркаде, салат з капусти із зеленим горошком.

Директор „Школи-гімназії №3” Дмитро Скиданчук розповів, що в кінці серпня зустрівся із батьками, вчителями та підприємцем, який організовує харчування в закладі. Порадилися, переглянули меню, вирішили – що такого вносити у меню, аби точно діти їли. Чоловік розповідає – єдиною проблемою було “помістити” те меню у 15 гривень.

“Є страви цікаві, але наприклад, коли там пише 30 грам курятини, а якщо її ще обробити, то це взагалі вийде як “шкварочок” за ті гроші. Дітки сьогодні вперше їли за оновленим меню, їм сподобалось. У нас щоправда були сумніви, чи будуть пити чай з каркаде – повипивали весь. Трошки може полишали страв, але то так не буває, аби всі посідали й усе з’їли. Я пробував картоплю п’юре з курятиною, воно цікаве було”, – каже Скиданчук.

Читайте також  Він знав, що я маю коханця, але не звертав на це уваги. І одного разу я втратила дар мови від здивування

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.