Гряде епідемія! Українців попередили про смертельну хворобу

Міністерство охорони здоров’я попередило, що з приходом осені і початком навчального року в Україні може з’явитися ризик зростання епідемії кору.

Результат пошуку зображень за запитом "Українців попередили про смертельну хворобу"

У прес-службі МОЗ повідомили, що за останній тиждень в нашій країні на кір захворіли 130 дорослих і 38 дітей.

“Тимчасове зменшення захворюваності на кір влітку відбувається в зв’язку з меншим перебуванням людей в великих колективах. З початком навчального року захворюваність знову зростає, особливо серед дітей, тому важливо зробити щеплення дитині до початку навчання”, – йдеться в повідомленні.

Чиновники відзначають, що для надійного захисту від хвороби всі діти повинні своєчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Для цього необхідно дотримуватися Календар профілактичних щеплень і проводити планові вакцинації.

“МОЗ України надає можливість безкоштовно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безкоштовну вакцинацію від кору скасовані. Також можна вакцинувати немовлят у віці від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний. Крім того, щеплення повинні отримати діти, чиї батьки брали фальшиву довідку про вакцинацію”, – пояснили в міністерстві.

У МОЗ нагадали, що в початку 2019 роки (з 28 грудня 2018 до 29 серпня 2019) на кір захворіла 57637 людина – 27296 дорослих і 30341 дітей, від ускладнень кору померло 19 осіб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.