Цьогоріч на Прикарпатті всиновили 16 дітей

На Прикарпатті на обліку служби у справах дітей облдержадміністрації перебуває 1315 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 358 дітей, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах.

Зі 1315 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1026 – влаштовані під опіку, піклування, пише Фіртка з посиланням на ІФ ОДА.

В області функціонують 81 прийомна сім’я, куди влаштовано 132 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 10 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), в яких виховується 73 дітей.

У поточному році в сім’ї громадян влаштовано 152 дітей, зокрема: під опіку, піклування – 100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомні сім’ї – 15 дітей (створено 5 сімей), у дитячі будинки сімейного типу – 21 дитина (3 ДБСТ), усиновлено 16 дітей громадянами України.

Загалом сімейними формами виховання охоплено 93,6 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також на території області перебувають 8 вихованців із 2 дитячих будинків сімейного типу, 3 прийомні сім’ї (5 дітей), 4 дитини з сімей піклувальників, 2 дитини виховуються у державних закладах, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Працівники служб у справах дітей за місцем проживання дітей здійснюють контроль за умовами утримання, навчання, виховання дітей, в т.ч. тих, над якими встановлено опіку, піклування, котрі влаштовані у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, шляхом відвідування родини, здійснення аналізу наданих документів, особистої співбесіди з дітьми та батьками.

Також, відповідно до ст. 235 Сімейного Кодексу України працівниками служб у справах дітей здійснюється нагляд за умовами проживання і виховання дітей, які усиновлені, до досягнення ними повноліття. Зокрема, на території області проживає 463 усиновлених дітей.

Читайте також  Викрадають і хочуть обміняти на зброю: окупанти почали забирати дітей

Здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей проводиться шляхом відвідування дитини за місцем її проживання щорічно протягом перших трьох років після усиновлення, а в подальшому – один раз на три роки до досягнення дітьми повноліття, про що складаються відповідні звіти. За 8 місяців 2019 року вивчено умови проживання 125 дітей.

Фактів недбалого ставлення усиновлювачів до дітей працівниками служб у справах дітей області не виявлено.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.