Викрито ще одне браконьєрське варварство на міському озері (Фото)

15 липня на Бистриці Солотвинській в межах Івано-Франківська, на “Німецькому” та міському озерах інспекторами рибоохорони разом з громадськими активістами проводився черговий рибоохоронний рейд.

71

На річці та “Німецькому” озері браконьєрських сіток не виявили. А от на міському озері знову виявили чималу сітку довжиною 150 м. Певно браконьєр поставив її ще з ночі, бо опівдні рибоохоронці витягли це знаряддя вже з багатим уловом. Ту рибу, яка ще подавала ознаки життя, було обережно звільнено та випущено у водойму.

В підсумку з сітки вийняли 29 шт. мертвої риби: 1 товстолоба, по 7 шт. коропа і ляща, 6 щук, по 3 шт. судака і карася, 1 головня і окуньця. Сітка ставилась на велику рибу, то й не дивно, що браконьєрський улов заважив на майже 35 кг.

Викрито ще одне браконьєрське варварство на міському озері

Втішає, що риба (і навіть велика) в міському озері таки є (в цьому могли переконатись перехожі, що зупинялись та розглядали браконьєрський улов. Шкода, що виловлена риба пропала даремно: через спеку мертва риба в сітці стала непридатною для вживання в їжу. Довелося її привселюдно утилізовувати – закопувати за межами прибережної захисної смуги озера в землю.

Викрито ще одне браконьєрське варварство на міському озері

Цього разу “героя дня” не впіймали, але якщо він не схаменеться, то обов’язково буде відповідати за свій злочин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: