Помер знаменитий співак, виконавець культових хітів (фото, відео)

Перестало битися серце відомого рядяньського виконавця Юрія Петерсона, який виконав ряд пісень, які згодом стали справжніми хітами.

Помер знаменитий співак, виконавець культових радянських хітів (фото, відео)

Про смерть Юрія Петерсона повідомляють російські ЗМІ з посиланням на родичів музиканта, передає РБК.

У віці 71 року помер відомий радянський виконавець Юрій Петерсон, який свого часу входив до складу культових “Веселых ребят”, “Самоцветов”, а також популярного в кінці 70-х ансамблю “Пламя”.

Майбутній співак народився в Ризі, де і почалася його вокальна кар’єра. Вже в двадцятирічному віці Петерсона запрошують до Москви, де він стає солістом Москонцерту.

Його популярність стрімко зростає, а пік популярності припадає на участь у популярному тоді вокально-інструментальному ансамблі “Веселые ребята” (з 1968 по 1972 рік), а пізніше в “Самоцветах”.

У 1975 році Петерсон стає учасником ВІА “Пламя”, під керівництвом співака і композитора Сергія Березіна, який також вийшов з “Самоцветов”.

З початку 1980-х Петерсон почав сольну кар’єру, працював в Італії. А в 1998-му виконавець відроджує “Пламя”, яке стало називатися “Пламя-2000”.

У виконанні Юрія Петерсона звучали такі хіти, як “Снег кружится”, “Оксана”, “На дальней станции сойду”, “Идет солдат по городу”, “Вся жизнь впереди”, “Не повторяется такое никогда” і багато інших.

https://www.youtube.com/watch?v=WOkQ8oQV1F4

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.