До 12,8 тисяч уже в 2020 році: Українців очікує ріст зарплат. Приємний сюрприз після нового року

Конкуренції на ринку, інфляція, ріст економіки та доходів підприємств – саме ці чинники сприяють зростанню заробітної плати, яка в Україні щорічно збільшується приблизно на 20%.

До 12,8 тисяч уже в 2020 році: Українців очікує ріст зарплат. Приємний сюрприз після нового року

І якщо зараз українці заробляють близько 11 тис. грн, то в липні 2020-го ця цифра може збільшитися до 12,8 тис. В середньому ж заробітна плата в 2020-му буде на рівні 12,5 тис. грн, прогнозують у Кабміні.

На розмір виплат може вплинути й обіцяне підвищення мінімалки. Так, щорічно заробітні плати різко збільшуються в грудні. Головна причина – річні виплати, премії, надбавки до нового року. А вже в січні доходи різко падають.
Щоб згладити це падіння і в майбутньому підштовхнути збільшення всіх доходів, необхідно більш істотно підвищувати мінімальну заробітну плату. Зараз вона становить 4723 грн. Як заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, проект бюджету-2020 вже практично готовий, а саме в цьому документі будуть відображені соціальні стандарти на наступний рік.

До слова, найвищі зарплати в Україні – у моряків і льотчиків. Вони отримують приблизно 56 тис. грн на місяць – у п’ять разів більше, ніж у середньому платять представникам інших професій.

Середня заробітна плата в Україні зросла, встановивши новий максимум у гривні й побивши рекорд 2013 року у доларовому еквіваленті.

Про це повідомив керуючий приватного інвестиційного фонду на фондовому ринку США Володимир Компанієць. Водночас зарплати українських гендиректорів за останні чотири роки зросли на 36-80% залежно від галузі. Тоді як середній зріст окладів по країні становить 15%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.