Одним підписом змінив історію: Зеленський прийняв історичне рішення

До Конституції України внесуть зміни, і повинні зробити це дуже скоро

Одним підписом змінив історію: Зеленський прийняв історичне рішення

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук розповів, коли команда Володимира Зеленського внесе важливі поправки до Конституції України.

Як зазначив Стефанчук, невідкладні зміни приймуть протягом найближчого року, а найважливіші – протягом цього. Представник президента наголосив, що внести зміни в перший рік можна, завдяки великій підтримці українців.

Крім того, коли є напрацьовані механізми, то і є можливість провести їх через Верховну Раду. А також – у депутатів є шанс промоніторити, наскільки добре вони досягли своєї мети.
Стефанчук розповів, що можливість прийняття нову Конституцію України – тема, яка повинна пройти дискусію і для цього потрібні різні підходи.

За словами представника президента, влада прийшла до ситуації, коли відсутній єдиний вірно тлумачений юридичний текст Конституції. Це говорить про несплановану, невиважену і невивірену роботу ВР. В результаті у держави немає єдиного уніфікованого тексту Конституції.

Стефанчік впевнений, що неправильно, коли будь-яка реформа стосувалася головного документу країни у вигляді зміни повноважень органів влади, і при цьому жодного разу не йшлося про гарантії прав людини і громадянина.

Стефанчук пропонує провести «функціональний аудит держави» і визначити, який інститут за що відповідає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.