84 % українців підтримують популістську політику — дослідження

В середньому 84 % українців підтримують популістську політику, а 59 % населення навіть вважають її реалістичною. Такими є результати дослідження, проведеного міжнародною дослідницькою компанією Kantar TNS на замовлення Центру економічної стратегії.


Як зазначається у дослідженні, найбільш схильними до підтримки популізму є люди з низьким рівнем доходу та меншою здатністю до критичного мислення.

«За результатами дослідження, найбільш схильні підтримувати таку політику економічно вразливі верстви населення (люди, що мають менше можливостей для реалізації у освіті, працевлаштуванні, тощо) та, меншою мірою, люди, які не проявляють критичного мислення у повсякденному житті. Разом з тим, відмінності щодо підтримки популізму залежно від віку чи регіону – несуттєві», — йдеться у релізі дослідження.

Автори дослідження опитали 2 тис. респондентів, запропонувавши їм 9 популістських тез. Учасники опитування мали погодитися або не погодитися із ними. Серед запропонованих тез — підвищення мінімальної пенсії до 5000 грн, державне регулювання цін на продукти та ліки, зниження ціни на газ у два рази, гарантоване підвищення зарплати до 1000 доларів та інші.

«Найбільшу підтримку має встановлення державного регулювання цін на ліки та продукти. 90 % українців вважають, що це позитивно вплине на добробут їхніх родин, а 75 % вважають таку пропозицію і позитивною, і реалістичною. Дані соціологічних опитувань показують, що українці вважають зростання цін найважливішою проблемою для них особисто», — свідчать результати дослідження.

Найменший рівень підтримки має зниження пенсійного віку – однак навіть цю пропозицію підтримують понад 70% українців.

«Можливо, такий порівняно нижчий рівень підтримки пов’язаний з тим, що в Україні і так доволі низький пенсійний вік порівняно з іншими країнами Європи. Інше можливе пояснення – це питання обходить лише порівняно незначну частку населення», — припускають автори дослідження.

Читайте також  "Зв'яжи мене!": топ-7 поз для сексу з мотузками або наручниками (фото 18+)

Для того, щоб знизити рівень підтримки популізму автори дослідження рекомендують розвивати критичне мислення, підвищувати якість освіти у школах, пропонувати альтернативи популізму та приділяти особливу увагу вразливим групам населення.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.