У Івано-Франківському геріатричному пансіонаті встановили шахові та тенісний столи. ФОТО

“Живи на повну” — під таким гаслом в Івано-Франківському геріатричному пансіонаті реалізували проект Бюджету участі.

Тут встановили шахові та тенісний столи, паркові лавки та урни для сміття. Це дасть змогу відпочивати на території закладу та цікаво проводити дозвілля, інформують “Вікна”.

У геріатричному пансіонаті проживає 200 людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Персонал налічує понад сотню осіб. А ще сюди часто навідуються рідні, друзі, волонтери, які тепер залюбки проводитимуть час на свіжому повітрі, переконаний автор проекту, директор геріатричного Віталій Яворський. Він запевняє, що облаштування відпочинкової зони сприятиме психологічній та фізичній реабілітації.

«Дякуємо програмі і всім, хто нас підтримав. Ми намагаємось влаштувати побут в пансіонаті так, аби він був максимально близьким до домашнього. Навіть тримаємо тут господарство», — зауважив Віталій Яворський.

Продивитись на реалізацію проекту до пансіонату приїхав міський голова Руслан Марцінків.

«Гарно, що Бюджет участі охоплює різні сфери життя. І такі проекти, як цей, теж дуже потрібні. Хоч геріатричний пансіонат підпорядковується області, місто підтримує заклад, наскільки це можливо. А взагалі, я закликаю франківців просто приходити сюди, спілкуватись з мешканцями пансіонату, грати в шахи і теніс — це, мабуть, те, що тут найбільше потребують», — зазначив він.

Мешканці геріатричного вже випробували і меблі, й ігрові столи. Змінами задоволені, бо тепер пансіонат став для них ще затишнішим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.