Юрій Луценко: У заяві Коцаби вбачалися заклики до зриву мобілізації, що ставило під сумнів обороноздатність країни (відео)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство оцінить рішення суду по справі франківського блогера Руслана Коцаби  і подасть на розгляд у вищу інстанцію.

36_main

Про це він заявив сьогодні в Івано-Франківську, представляючи нового прокурора області.

 

Згідно наявних у нас висновків експертів, у заяві Коцаби вбачалися заклики до зриву мобілізації, що ставило під сумнів обороноздатність країни”, – сказав Ю.Луценко.

 

 

У Франківську блогер Руслан Коцаба, якого сьогодні, 14 липня виправдав Івано-Франківський апеляційний суд, вже вийшов на волю і п’є пиво.

 

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав винним Руслана Коцабу у перешкоджанні діяльності ЗСУ в особливий період і призначив покарання у вигляді  3,5 років ув’язнення.

 

Державної зради, в якій Коцабу звинувачувала прокуратура, суд у діях блогера не побачив, а його матеріали для російських ЗМІ розцінив як реалізацію права на свободу слова. Також суд скасував арешт на майно, яке було вилучено під час арешту  Коцаби. Прокуратура просила для обвинуваченого 13 років ув’язнення.

 

Після вироку Івано-Франківського міського суду  Коцаба та його обидва адвокати заявили про намір апелювати рішення міського суду. Блогер своєї вини не визнає.

 

22 червня суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Олександр Васильєв, якому випав розгляд справи блогера, подав заяву на самовідвід. Своє рішення він пояснив тим, що часто відвідує окуповану територію, де має близьких родичів, рухоме та нерухоме майно, а ці факти «відповідно як до національного законодавства, так і до європейського,  можуть бути використані кожною зі сторін процесу як такі, що викликають сумнів у неупередженості судді». Тоді Апеляційний суд Івано-Франківської області взявся за розгляд заяви судді.

Читайте також  Відстpочка від мoбілізації за новим зaконом! Кого пoзбавлять цьoго пpава

 

Раніше Коцаба  оприлюднив звернення до Президента «Я відмовляюсь від мобілізації».

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.