Штраф до 34 тисяч гривень! У Зеленського прийняли жорсткий закон. Це торкнеться всіх водіїв

Закон передбачає введення штрафів до 34 тисяч гривень за перевищення допустимої ваги вантажу транспорту.

Штраф до 34 тисяч гривень! У Зеленського прийняли жорсткий закон. Це торкнеться всіх водіїв

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №1047 про збільшення штрафів за перевантажені фури. Спочатку документ підтримали за основу 323 нардепи, а потім в цілому 331, повідомляє 112.ua в середу, 11 вересня.

Автори законопроекту – вісім нардепів від Слуги народу на чолі з Олександром Кубраковим. Документ передбачає введення штрафів від 8,5 до 34 тисяч гривень за перевищення допустимої ваги вантажу транспорту. Сума санкції буде залежати від того, наскільки вага більша за норму:

– на 5-10% більше – штраф 8,5 тис. грн,

– на 10-20% – штраф 17 тис. грн,

– більш як 20% – штраф 34 тис. грн.

Гроші, отримані від сплати цього штрафу, мають намір перераховувати до державного дорожнього фонду.

Встановлюється, що відповідальність за таке порушення буде нести власник автомобіля (людина або компанія) або зареєстрований користувач. Якщо йдеться про авто на єврономерах – то людина, яка ввезла транспорт в Україну. Відмова сплатити штраф або оскарження відповідної постанови – причина заборонити в’їзд іноземцю в Україну.

Згідно із законопроектом, якщо водій пасажирського або вантажного транспорту проігнорував прохання зупинитися представника Держслужби з безпеки на транспорті – йому загрожує штраф 3400 гривень або позбавлення права керування на 3-6 місяців.

Перевантаження фури може бути зафіксоване автоматично. Тоді тому, хто вважається водієм, надішлють постанову про штраф поштою. Якщо водій хоче отримувати такі повідомлення на телефон або електронну пошту – йому потрібно звернутися в МВС.

Зазначимо, чинним законодавством за перевантаження фур передбачений штраф 510-680 гривень (ч.1 ст.132-1 Адмінкодексу).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.