СБУ викрила правоохоронців, які за гроші стежили за бізнесменами

У Києві Служба безпеки України припинила діяльність групи осіб, які на замовлення стежили за підприємцями.

До групи входили колишні та нинішні співробітники Нацполіції, СБУ та раніше судимі кияни, інформує прес-служба СБУ.

Із 2015 року зловмисники систематично прослуховували мобільні телефони, стежили за об’єктами, зламували облікові записи користувачів у соцмережах, електронній пошті та месенджерах, втручалися в інформаційні ресурси правоохоронних органів.

Клієнтів шукали в бізнес-колах. Розцінки залежали від складності завдання і сягали кількох тисяч доларів за “комплекс послуг”.

Участь у нелегальному бізнесі кожного із зловмисників була чітко визначена. Організатори – двоє мешканців столиці – відповідали за пошук клієнтів та прийом замовлень. Колишні поліцейські проводили візуальне спостереження, контактували з поліцейськими та СБУ. Нинішні правоохоронці безпосередньо здійснювали прослуховування.

Шістьох учасників групи затримали під час передачі замовнику флеш-носія з тижневим звітом трафіку з’єднань його бізнес-конкурента.

Співробітники СБУ провели обшуки за місцями проживання та роботи зловмисників у Києві та Харкові. Вилучили зведені звіти за результатами стеження, шкідливе програмне забезпечення для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерної техніки. Виявили копії баз даних органів державної влади, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів, набої до автоматичної стрілецької зброї, комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.