Лікар зробив укол від алергії: під Херсоном мати двох дітей гниє заживо (оновлено)

Жінка після уколу від алергії захворіла на рідкісну хворобу

До українців звернулися по допомогу – під Херсоном у жінки після уколи від алергії стався некроз підшкірних тканин. Лікарі поставили діагноз рецидивний панікуліт Веберат-Крісчена, що є вкрай рідкісним захворюванням. 32-річна Ольга Вікторівна Хребтова з села Горностаївка зараз у дуже складному становищі – за час лікування було витрачено понад 110 тисяч гривень, і мати двох дітей вирішила взяти участь у проекті “Я соромлюсь свого тіла”, що на каналі СТБ, однак її анкету проігнорували. Про це передає “Херсон Daily” з посиланням на журналістку з Дніпра Ольгу Мережко.

Дівчина вирішила допомогти Хребтовій, яка все одно має намір відправитися на кастинг 14-15 вересня.

“Припускаю, що редактор не міг схвалити профайл учасниці, щоб не давати помилкові надії, бо хвороба дійсно рідкісна і “довгограюча”. Але я вірю, що відомості про цю страшну низку безглуздих лікарських маніпуляцій просто загубилися у нескінченному потоці листів із проханнями про допомогу”, – написала Мережко.

Зазначимо, що ситуацію прокоментувала Styler медичний продюсер проекту “Я Соромля свого тела” Ірина Чуєва. Вона розповіла, що Хребтова дійсно надсилала свою анкету в серпні, але на їх розгляд йде 2 місяці.

“Ми не могли відмовляти їй у допомозі, адже наші лікарі навіть не оглядали пацієнтку. Ольга приїде на огляд на кастинг в Дніпрі, наші лікарі проведуть обстеження, встановлять діагноз і тільки тоді буде зрозуміло, які у пацієнтки шанси на одужання. Її випадок вкрай важкий, але якщо після обстеження ми зрозуміємо, що хвороба виліковна, ми приймемо виклик і будемо шукати фахівців, які зможуть вилікувати Ольгу. Адже мета проекту “Я Соромля свого тела”, в першу чергу, допомогти герою одужати, а не просто показати історію хвороби”, – розповіла вона.

Читайте також  "Штурмують" вдень і вночі, люди мліють і просять води: на українсько-польському кордоні – жахливі черги (відео)

Більше року жінка, яка практично гниє заживо, намагається побороти хворобу – вона їздить по лікарнях у різні міста, включаючи Київ.

Мережко розповіла, що все почалося в серпні 2018 року, коли в амбулаторії села Новодмитрівка жінці зробили укол у сідницю від алергії. На місці введення голки після переохолодження організму виникло запалення. Хірург районної поліклініки вирішив, що це звичайний абсцес, та призначив мазь Вишневського.

Такий метод не допоміг, запалення розкрили і відправили пацієнтку додому. У січні 2019-го повторно оперували, і знову стан погіршився, їй прописали “Ібупрофен”. Почалася інтоксикація, блювота, лихоманка, збільшилися лімфовузли. Потім були призначені процедури УВЧ (прогрівання). У місці рани утворилося затвердіння дуже великих розмірів, що в подальшому знову піддавали хірургічного втручання. До і після цього проводили безліч обстежень.

Влітку в Національному інституті кардіології ім. М. Д. Стажеска в столиці підтвердили страшний діагноз. В опіковому центрі в Києві рекомендували робити аутодермопластику, але її так і не провели через те, що рана гниє, і основне захворювання знаходиться в активній фазі.

На тілі (в області спини і грудей) з’явилися інші осередки запалення. Їх теж видаляли хірургічним шляхом.

Від травня Хребтова живе на кортикостероїдів; температура тіла не опускається нижче 38 градусів, почалися сильні судоми кінцівок. За рік їй фактично відрізали сідницю. Рана відкрита, з нагноєннями.

Зараз пацієнтці просто роблять перев’язки, бо матеріальні можливості сім’ї вичерпані.

“Допомагали їй в основному друзі та односельці. Зараз же це крик про допомогу!” – написала Мережко.

Також вся всіх бажаючих допомогти жінці опубліковано номер картки:

Хребтова Ольга Вікторівна. Карта “ПриватБанк”: 5168 7573 5300 8198. Телефони (068) 267 03 86; (095) 552 52 86.

Читайте також  "Ніколи цього не допущу!" Зеленський терміново звернувся до українців через війну

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.