Внаслідок ДТП на Снятинщині 12-річний велосипедист потрапив до лікарні

12-річний хлопець учора увечері отримав травми внаслідок зіткнення велосипеда, яким він рухався автодорогою у селі Кулачківці, з автомобілем під керуванням 20-річного коломиянина.

2trZLUh1tro (24)

Як попередньо встановлено, близько 22 години водій автомобіля «Фіат Уно» не зміг уникнути зіткнення з юним велосипедистом, який несподівано виїхав назустріч машині на її   смузі руху. В результаті аварії місцевий підліток отримав струс мозку і був госпіталізований.

Працівники поліції наразі вивчають усі обставини події на дорозі, яка призвела до травмування дитини. Разом з тим правоохоронці нагадують, що велосипедисти – особливо вразлива категорія учасників дорожнього руху і на це слід зважати як водіям автотранспорту, так і самим прихильникам велосипедної їзди, повідомляє відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

Зокрема, велосипедистам варто пам’ятати, що, рухаючись проїжджою частиною дороги, не можна різко змінювати напрямок руху, слід застосовувати вказівні сигнали для того, щоб на дорозі вас розуміли. Завчасно попереджайте про свої наміри інших учасників руху. Ще одне важливе правило – виділення себе на дорозі в темний час доби. Не забувайте про світлоповертаючі елементи, жилети тощо.

Особливу увагу необхідно звернути на юних прихильників двохколісного транспорту. Нагадуємо, що виїзд на дорогу велосипедистів, відповідно до Правил дорожнього руху, дозволяється з настанням 14-річного віку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.