Гендиректор Укрпошти запропонував її приватизувати

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що звернувся до нового уряду із пропозицією розвитку компанії запропонувавши її приватизацію.

Водночас він наголосив, що Укрпошта продовжить виконувати свої зобов’язання з доставки кореспонденції як член Всесвітнього поштового союзу, повідомляє “ТСН”.

Серед інших пропозицій Смілянський також назвав вирішення питання пенсійного тарифу та дозвіл на відкриття банківських рахунків.

У травні Смілянський заявляв про наміри продати будівлю Головпоштамту в Києві, а також сортувальні центри та офіси компанії в обласних центрах, повідомило видання DW. За його словами, компанія “залюбки продасть історичну будівлю в центрі Києва” і переїде в більш компактну будівлю в іншому районі міста. Втім, для продажу майна компанія має отримати дозвіл уряду, оскільки наразі не має на це прав.

13 вересня Рада прийняла у першому читанні законопроєкт про скасування переліку об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації. За даними заступниці голови комітету з питань економічного розвитку Роксолани Підласи, в Україні нараховується понад тисяча таких об’єктів.

За її словами, наразі перелік об’єктів, заборонених до приватизації, наповнений на 90 відсотків малими об’єктами приватизації. Вона також зазначила, що у законі “Про приватизацію державного і комунального майна” містяться критерії, які визначають, що не підлягає приватизації: дороги, газотранспортна система, метрополітен та інші стратегічні інфраструктурні об’єкти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.