У людей, які повернулись із заробітків з Польщі та Чехії, виявили небезпечну хворобу

За останні місяці значно почастішали випадки захворювання на Лайм-бореліоз на Волині, зокрема на Ковельщині.

Про це повідомляє Ковельський міськміжрайонний відділ ДУ “Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”.

У цьому році у Ковельському районі зареєстровано 11 (по Волині 30). Із них 8 – у серпні. Три випадки захворювання діагностовано у людей, які повернулись із заробітків в Польщі та Чехії.

Звертаєм увагу мещканців, що хвороба Лайма або Лайм-бореліоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є спірохети – Боррель. Передається за допомогою укусу зараженого спірохетами кліща і вражає нервову систему людини, серце, опорно-руховий апарат і шкіру. У зв’язку з тим, що специфіка поширення хвороби Лайма має деяку схожість з поширенням іншого страшного захворювання – кліщового енцефаліту, зустрічаються випадки змішаної інфекції.

За своєю географією вона досить обширна і зустрічається практично скрізь, оскільки в кожній лісовій місцевості водиться кліщ, її носій. Вільні від кліщів лише хвойні ліси, позаяк фітонциди хвої діють на них згубно.

Хвороба Лайма – дуже підступна, її початок нічим не відрізняється від звичайної застуди.

Після інкубаційного періоду, який може тривати до двох місяців, у постраждалих з’являється невелика червона пляма (так звана еритема), що досить швидко – до півсантиметра за добу – колоподібно збільшується. У цей же час з’являються перші симптоми, схожі до клініки застуди. Згодом хвороба переходить у серйознішу стадію, вражає нервову систему, серце, нирки, печінку, суглоби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.