Вандали 172 рази псували приміські поїзди Укрзалізниці

З початку 2019 року вандали 172 рази псували приміські поїзди Укрзалізниці. Через таки дії зловмисників компанія зазнала збитків майже на 12,5 млн грн.

Зокрема, залізничники зафіксували 43 випадки нанесення малюнків (графіті) на приміські поїзди, 20 випадків пошкодження внутрішньосалонного обладнання та 13 випадків пошкодження міжвагонних з’єднань. Крім того, зловмисники викрадали з приміських поїздів кабелі, регулятори, розбивали скло тощо,інформують “Вікна” з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.

За вчинення порушень затримано 10 осіб, з них 2 — за розфарбування та 8 — за побиття вікон. Найчастіше такі дії скоюють групи молодих людей, які на зауваження локомотивних бригад відповідають відвертими погрозами.

Найбільше випадків вандалізму — 110 — зафіксовано на території Південно-Західної залізниці, на Придніпровській залізниці — 25, Львівській та Одеській залізницях — по 17 і на Донецькій залізниці — 8.

В Укрзалізниці наголошують, що псування рухомого складу, задіяного у приміському русі, загострює проблему належного забезпечення приміських пасажирських перевезень. Окрім прямих збитків, заподіяних зловмисниками, на плечі залізниці лягають і додаткові витрати робочого часу працівників, які усувають наслідки вандалізму. Крім того, пошкоджені вагони залізничники вимушені відставляти з руху для відновлення. Це зменшує кількість вагонів в експлуатації та призводить до скорочення складів поїздів, що створює суттєві незручності й пасажирам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.