Гройсман розповів, як знизити «комуналку» утричі

Заходи з енергозбереження можуть знизити середній рахунок за житлово-комунальні послуги у 2-3 рази та допоможуть Україні створити десятки тисяч робочих місць.

630_360_1468403242-3094

Про це на зустрічі з міськими головами з питань розвитку місцевого самоврядування заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є два варіанти. Або ми надалі рухаємося у популістичному напрямку, допоки Україна потерпатиме від неефективного споживання ресурсів. Або ми стаємо відповідальними і робимо кроки, що ведуть нас до енергонезалежності. Завдяки енергоефективним заходам середній рахунок може впасти у 2-3 рази. Крім того, кошти, витрачені на енергоефективність, допоможуть створити десятки тисяч робочих місць, адже усе це потребує обслуговування», – заявив Гройсман.

Він назвав ті кроки, які мають бути здійснені місцевою владою.

«Необхідно забезпечити ефективний облік, аудит енергопостачальних компаній, забезпечити ефективний механізм соціального захисту. Ринкові ціни на газ дають можливість позбутися корупції. Усе це в руках місцевого самоврядування», – наголосив Гройсман.

Глава уряду також підкреслив, що низькі ціни на газ вигідні лише корупціонерам.

«На газових оборудках з низькими цінами заробляли десятки мільярдів. Нещодавно уряд України встановив граничну ціну на природний газ – вона не може бути вищою, але може бути нижчою, якщо є відповідні контракти. Газ за цінами на європейському хабі закуповується за контрактами, транспортується і продається. Без жодних занижень. Далі ТКЕ встановлює тарифи – і це робиться за погодженням з місцевими радами», – зауважив Прем’єр-міністр.

Гройсман нагадав, що місцеві ради можуть не погоджувати тарифи та компенсовувати різницю у ціні на газ із власного бюджету.

«Але через декілька років ви будете на межі банкрутства. Ви забиратимете кошти з інфраструктурних об’єктів, дитячих садочків, закладів охорони здоров’я. Це буде ваш політичний вибір, але, я думаю, він є абсолютно безперспективним», – констатував очільник уряду.

Читайте також  Ще що б придумали? Кабмін має намір ввести нову абонплату! Нізащо не здогадаєтесь, за що ЩЕ прийдеться платити гроші!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.