Глава Світового банку розповів про подробиці бесіди з Зеленським після зустрічі у Києві

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Президент Світового банку Девід Мелпас в ході недавнього візиту до України закликав президента Володимира Зеленського до проведення реформ. Про це Мелпас заявив у вівторок, виступаючи у вашингтонському Інституті Петерсона, передає УНН.

“Я був у Києві з 22 по 24 серпня, щоб обговорити з президентом (України Володимиром) Зеленським та його командою пріоритети економічних реформ… Я закликав його якомога швидше перейти до здійснення реформ, особливо приділяючи увагу тим, що незабаром принесуть користь людям через лібералізацію”, — сказав він.

За словами Мелпаса, Зеленський “підтвердив декілька основних спрямованих на досягнення зростання заходів — проведення земельної реформи, лібералізація сектора природного газу, демонополізація державних підприємств і банківської сфери, повагу по відношенню до незалежності центрального банку”.

При цьому глава СБ підкреслив особливу важливість проведення земельної реформи.

Мелпас також висловив думку, що популярність нового українського президента може сприяти швидкому економічному зростанню в Україні. “Популярність Зеленського дає йому можливість поставити Україну на шлях швидкого і стійкого (економічного) зростання”, — додав Мелпас.

Нагадаємо, наприкінці серпня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією Світового банку на чолі з президентом організації Девідом Мелпасом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.