У Франківську відкрили пам’ятник Степану Пушику. ФОТО

Сьогодні, 18 вересня, у Франківську на вул.Шевченка відбулося відкриття пам’ятника Степану Пушику.

 

Скульптурну композицію встановили на пішохідній зоні вулиці Шевченка, поруч з будинком № 74-76. Із попереднього ескізного проекту пам’ятника залишили портрет та вишиванку.

Щоденник письменника символізують 9 сталевих листів товщиною 6 мм з ажурним написом «Степан Пушик» та текстом-присвятою на першому листі. Погруддя виконано у бронзі. Загальна висота пам’ятника 2,30 м.

“Коли я поспілкувався з родиною Степана, то зрозумів, що це дуже цікава особистість. Я багато читав про письменника, і можу сказати це багатогранна особа”, – каже скульптор Володимир Семків.

Пам’ятник відкрили дружина письменника Галина, міський голова міста Руслан Марцінків, син Степана Пушика Тарас та скульптор Володимир Семків. Отці освятили пам’ятку. А муніципальна капела бандуристів заграла на інструменті відомі твори письменника.

“Степан завжди мав сильний характер. Він якось сказав, що хоче, щоб наше місто стало Спадкоємцем Давнього Галича. Я пропоную виконати його бажання, і зібрати конференцію, де обговоримо історію Галича і Івано-Франківська”, – каже міський голова Руслан Марцінків.

Довідково:

Степан Григорович Пушик народився 26 січня 1944, с. Вікторів Галицького району Івано-Франківської області. Був заслуженим діячем мистецтв України, народним депутатом України першого демократичного скликання та головою підкомісії з питань національних меншин Комісії культури і духовного відродження. Входив до опозиційної Народної Ради (1990—1994). Степан Пушик — автор одного з найбільших щоденників у світі. Цей щоденник налічує близько 300 томів, у кожному з яких є до 200 сторінок.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.