Неодноразово бив і знущався: маленький українець звів рахунок з життям. Не зміг з цим жити!

Український школяр наклав на себе руки в Китаї через цькування з боку вчителя

Про несамовитий випадок розповів в своєму Фейсбук журналіст Володимир Бойко. Він опублікував лист матері 13-річного українця Олени Артеменко. Вона розповіла, що її син – Іван Лю з українсько-китайської сім’ї – навчався в Шанхаї, але в якийсь момент зважився на страшний крок і наклав на себе руки.

Жінка стверджує, що її сина довели до такого стану постійні знущання шкільного вчителя. Зрештою хлопчик вистрибнув з вікна своєї квартири на 13 поверсі. На його руці виявили напис «жертва шанхайського освіти». За словами Олени, місцева поліція не стала брати до уваги ці факти і відмовляється проводити справедливе розслідування.

«Педагог з середньої школи району Пудун міста Шанхай учитель Чжан методично знущався над Іваном Лю, страждали і інші учні. Рік тому дівчинка з паралельного класу вистрибнула з шкільного вікна через неодноразові принижень. Педагог Чжан міг вибити стілець з-під учня Івана Лю, неодноразово бив підлітка, штовхав його рюкзак, а в квітні 2019 навіть душив хлопчика. Батьки зафіксували факт нанесення дитині тілесних ушкоджень, залучили до конфлікту директора школи. На зустрічі він пообіцяв, що забезпечить безпеку хлопчика, перевівши його в інший клас, і сам особисто гарантує, що з Іваном Лю нічого не трапиться», – йдеться в повідомленні.

Мама хлопчика розповіла, що їхній родині погодилися видати свідоцтво про смерть сина лише за умови, що вони відмовляються від претензій до представників системи освіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.