«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору

Сумна новина – 5-річний Славчик Яворський, який був у комі від ускладнень після кору, помер у лікарні в ніч із 21 на 22 вересня, розповів тато.

«Я вірив, що синочок одужає… на жаль»: помер 5-річний Славчик, який був 9 місяців у комі після кору

Рідні та небайдужі, які збирали гроші на його лікування, вірили, що дитина одужає. На жаль, недуга виявилася сильнішою.

Удома на Славчика чекали братик і сестричка.

На жаль, чуда не трапилося… Із грудня хлопчик перебував у комі, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Батьки щиро вірили, що синочок одужає та повернеться додому. Медики щодня боролися за життя малюка.
Нагадаємо, що Славчик захворів на кір ще в листопаді минулого року. Уже після того, як дитину виписали з лікарні, удома його паралізувало. Як повідомляли “20 хвилин” медики, стан хлопчика був важкий.

– Стан малюка був важкий, він перебував у реанімації на апараті штучної вентиляції легенів, – коментувала заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк. – Хлопчик переніс кір, у нього виникло ускладнення – коровий енцефаліт. У нас бувають пацієнти з ускладненнями після кору. Але Славчик у лікарні єдиний з такою недугою.

Лікарі робили все можливе, але врятувати дитину, але не вдалося. Стан маленького пацієнта періодично погіршувався. Були завмирання та внутрішні кровотечі. Два тижні тому журналістка «20 хвилин» телефонувала у лікарню, аби дізнатися, чи потрібна родині допомога та як справи у Славчика. Але медики сказали, що дитина забезпечена всім необхідним. Але, на жаль, позитивної динаміки у здоров’ї хлопчика, вони не відзначили.

Та надія помирає останньою. Усі, хто знав історію 4-річного хлопчика, вірили в нього. Адже стільки часу маленький організм боровся зі страшною недугою. У одужання сина вірив і тато – Василь Яворський. Він не може змиритися, що його Славчика більше немає.

Читайте також  Збирають допомогу родині 8-річного хлопчика, який потонув з батьком

– Я щиро вірив, що він одужає.. Не можу повірити, мені важко щось говорити, – зауважує він у розмові.

Чоловік, як ми писали раніше, мусив взяти кредит, аби оплачувати лікування дитини. У родині, крім Славчика, ще є двоє дітей. Наразі батько повертається з роботи із-за кордону.

– Я їду до сина… Похорон має бути у вівторок, 24 вересня, – каже чоловік.

Знайомі та друзі родини кажуть, що це – велика втрата. Адже, що може бути страшнішим для батьків, ніж ховати свою дитину.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.