Залишились лічені дні! З українських магазинів зникне найпопулярніший товар у чеку. Депутати внесли проект закону

Цілком можливо, що незабаром з українських магазинів зникне звичний атрибут. Депутати внесли до Парламенту проект закону про обмеження пластикових пакетів на території України. Подробиці повідомляє УНН.

Депутати дев’ятого скликання вирішили наслідувати приклад розвинених європейських держав. Вони підготували проект закону про обмеження обороту пластикових пакетів на території України і направили його на розгляд до Комітету екологічної політики.

Даний законодавчий інструмент повинен покласти край пластиковим забруднень, яких з кожним роком стає все більше.

«Якщо такий закон приймуть, буде заборонено розповсюдження чи продаж в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства таких типів пакетів: легкі пластикові пакети і оксораскладние пластикові пакети», – повідомляє видання.

Тобто з українських магазинів зникне самий звичний атрибут – пластикові пакети. Об’єктам торгівлі буде дозволено використовувати тільки біо-розкладаються пластикові пакети зі спеціальним маркуванням і пакети особливого типу для транспортування свіжого м’яса і риби.

Крім цього, варто відзначити, що даний проект закону містить пропозиції про безпечну утилізацію пластикових пакетів, які не відповідатимуть прийнятим нормам.

 

РЕКЛАМА:

Джерело.