Ніяких більше відстрочок! У Зеленського назвали нові правила для євроблях. Без цього їздити буде неможливо

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов вважає можливим встановлення фіксованої ціни за розмитнення євроблях

Нефедов зазначив, що основні проблеми виникають при розмитненні автомобілів старше 10 років.

“Оцінити вартість автомобіля, якому 15 років, і дивитися, скільки разів він був битий або пофарбований, для митниці досить важко і проблемно”, – розповів він.

За його словами, різниця у вартості 500 доларів може бути істотна.

“Тому для найдешевших авто було б логічно зробити якусь фіксовану суму за розмитнення, щоб спростити цей процес і зменшити кількість скандалів і можливих корупційних ризиків”, – розповів голова Державної митної служби.

Нефедов зазначив, що зараз Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної ради розробляє законодавчі зміни, які стосуються спрощення розмитнення евроблях.

До слова, власникам євроблях надали час до Нового року для легалізації своїх транспортних засобів.

Як відомо, Верховна Рада підтримала законопроект Володимира Зеленського щодо євроблях.

Зокрема, народні депутати відтермінували введення драконівських штрафів та конфіскацій транспортних засобів до Нового року.

За час, поки закон про санкції для власників євроблях діяв, було складено 243 протоколи про порушення митних правил. У президента Володимира Зеленського підкреслили, що дана відстрочка буде останньою, а за цей час робоча група працюватиме над створенням законопроекту, який буде регулювати чіткі правила розмитнення авто.

В пояснювальній записці до проекту, поданого Володимиром Зеленським, йдеться, що закон повинен допомогти створити правові передумови для розмитнення авто на іноземній реєстрації. Проте ніякої конкретики прийнятий закон не містить, крім самої відстрочки.

РЕКЛАМА:

Джерело.