Терміново! У Трампа опублікували розшифровку розмови із Зеленським. Меркель дісталось найбільше

Білий дім в середу, 25 вересня, опублікував розшифровку розмови, яка відбулася між президентами США і України Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Так, лідер США привітав Зеленського з високим постом. “Вітаю з великою перемогою. Ми всі спостерігали з США. Ви виконали приголомшливу роботу. Ви прийшли з нізвідки, ви той, кому не давали шансу, і ви в підсумку виграли легко. Це фантастичне досягнення. Вітаю”, – сказав Трамп.

Зеленський в свою чергу подякував і заявив, що хоче вчитися у колеги з США. “Ми використали досить багато ваших знань і навичок. Ваші вибори – приклад для нас”, – додав він.

Також Зеленський розповів Трампу, що привів у політику багато нових людей, які раніше цим не займалися. “Я навчився цього у вас”, – сказав він.

Американський президент заявляв у розмові із Зеленським, що “було б чудово”, якби той вивчив справу його конкурента на найближчих виборах Джо Байдена.

Глава України дав обіцянку, що новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка цим займеться. Він також попросив США надати додаткову необхідну для розслідування інформацію.

Американський глава поскаржився на бездіяльність канцлера Німеччини Ангели Меркель.

“Це дуже мило з вашого боку, говорити так. Я скажу, що ми робимо багато для України. Ми витрачаємо багато зусиль і часу. Набагато більше, ніж європейські країни і вони повинні допомагати більше, ніж зараз. Німеччина майже нічого не робить для вас. Все, що вони роблять, це говорять, і я думаю, це те, про що ви повинні дійсно запитати їх. Коли я розмовляв з Ангелою Меркель, вона каже “Україна”, але вона нічого не робить. Багато європейських країн такі ж, тому я думаю, що це те, що до чого варто придивитися, але Сполучені Штати завжди добре ставилися до України. Я не можу сказати, що це породжує взаємність, бо відбуваються речі, які не дуже вигідні для США, але Штати завжди добре ставилися до України”, – підкреслив Трамп.

Читайте також  “Завжди допомагала у важку хвилину”: У Польщі трагічно загинула 16-річна українка

Зеленський погодився з ним, відзначивши, що спілкувався з цього приводу з Меркель. “Вони не застосовують санкції. Не роблять так багато, як повинні були б”, – сказав український президент.

“Виходить, що, за логікою, Європейський Союз повинен бути нашим найбільшим партнером, але технічно США – це набагато більший партнер, ніж Європейський Союз, і я дуже вдячний вам”, – додав Зеленський.

Він торкнувся питання санкцій проти Росії і висловив повну готовність до подальшої співпраці з США.

РЕКЛАМА:

Джерело.