“Я така класна, чому він не одружується?”: психолог дав відповідь на головне питання жінок

Якщо ви подумки вже програєте у голові марш Мендельсона, а коханий все ще повторює, як мантру “я не готовий”, варто замислитися над тим, чим може обернутися життя “без обов’язків”.

Штамп у паспорті: пережиток минулого чи необхідність?

У сучасному світі це досить розповсюджене явище і багато жінок вважають, що так нормально, так простіше − ніхто нікому не зобов’язаний звітувати, а в разі проблем чи непорозумінь можна легко зібрати валізи і йти геть.
Та ми навіть не підозрюємо, чим обертається подекуди ось така легковажність. Звісно, не потрібно тягнути коханого до РАГСу після перших місяців знайомства. Як тоді бути? Відомий психолог Марк Бартон, котрий спеціалізується саме на сфері стосунків, нещодавно дав розгорнуту відповідь на це питання.

На його думку, спільне життя без штампу у паспорті звісно не трагедія, але воно дуже занижує самооцінку жінки. Вона просто не розуміє, чому “Я така класна, а він не одружується”. Чоловіки ж у свою чергу дуже часто не здатні брати на себе відповідальність. Небезпечні для прекрасної статі такі “затягнуті” стосунки й суто у фізичному плані.

Загроза здоров’ю та психіці: чим закінчуються “затянуті стосунки”?

Вам цього, ймовірно, ніхто ніколи не розповідав, але якщо жінка не впевнена у собі, не відчуває, що вона кохана і потрібна, розвивається так зване “психологічне безпліддя”. Ні, це не феномен науки, а навпаки досить розповсюджене явище. Часто воно переростає у справжнє безпліддя, трапляються нервові зриви та гінекологічні захворювання на фоні переживань, про які ви боїтеся сказати.
Як наслідок − розвиток онкологічних хвороб. Постає питання: що ж робити? Покинути усе і знайти іншого, більш рішучого чоловіка? У такій ситуації, радить Бартон, варто поставити собі пріорітети, як чоловіку так і жінці.

Читайте також  Жіночі історії: про стюардесу, яка перехитрила смерть і вижила в трощах Олімпіка, Титаніка і Британніка

Що робити?

Чоловіку потрібно усвідомити: вона не зобов’язана чекати “до третього пришестя”, поки у вас стане сміливості взяти на себе відповідальність. За статистикою, красуні, які у стосунках, але без обручки на пальці, зустрічають тих, хто готовий за два−три місяці повести їх під вінець. Вгадайте, кого вона обере? Питання риторичне.

Жінці в свою чергу варто зняти рожеві окуляри і тверезо оцінити усе. По−перше: ваше сімейне життя прямо впливає на вашу успішність, реалізацію як особистості. Хочете бути успішною − налагодіть стосунки. Не можна бути “залізною леді” увесь час і вирішувати самій кожну проблему. Ви не повинні цього робити.

По−друге: дбайте про своє здоров’я та майбутніх дітях у першу чергу. Марк Бартон вважає, що після 6 місяців стосунків до 1 року − найкращий період визначитися, та людина поряд із вами, чи ні. “Кохання триває три роки” − нісенітниці. Кохання може тривати вічно, але робити щось на шкоду собі також не варто. Це не означає, що за півроку треба вийти заміж, в жодному разі. Але зрозуміти сильні та слабкі сторони обранця саме оптимальний час.

Якщо ви будете ставитися до стосунків, як до важкої праці, а не розваги (стосується і чоловіків, і жінок), то значно вища ймовірність з часом не сказати: “Вбила найкращі роки свого життя”.

РЕКЛАМА:

Джерело.