Якщо долар по 24 – не межа: Аналітики розповіли, коли треба купувати валюту

Рекордний в Україні курс долара, близько 24 гривень, може знизитися ще більше – до 23 гривень за долар, тому аналітики рекомендують в цей період здійснювати покупки валюти за відносно низькими цінами.

Хорошим періодом в Україні для покупки долара за відносно низькими цінами стане часовий люфт від курсу близько 24 гривень до 23 гривень, так як вже до кінця року курс гривні піде вниз, пише Ліга.Фінанси.

Таку думку висловлюють аналітики і фінансисти.

“Поки не видно передумов до того, що ситуація з низьким курсом долара буде довгостроковою”, – констатував начальник відділу продажів казначейських продуктів “ОТП Банк” Юрій Крохмаль.

За його словами, причиною цього є той факт, що в України зберігається негативний торговий баланс і економіка знаходиться в досить уразливому стані.

Голова правління “Ідея Банк” Михайло Власенко прогнозує, що найближчі кілька тижнів курс може зміцнитися до 23 грн/$, перш за все завдяки активній покупці ОВДП нерезидентами. Тим не менше, прогнозувати, як довго протримається інтерес іноземців до українського держборгу складно, оскільки Мінфін знижує ставки.

Частина аналітиків каже про девальвацію гривні до кінця 2019 го.

На думку глави підрозділу з корпоративного аналізу ICU Олександра Мартиненка, незважаючи на те що в даний момент можливостей для покупців долара поки достатньо, надалі ризики будуть зростати.

РЕКЛАМА:

Джерело.