На Франківщині встановили хрест тверезості та тиждень молилися за зцілення пияків

Хрест тверезості встановили у центрі селища Заболотів Снятинського району. Усе в рамках місії, яку започаткувала Українська греко-католицька церква.

Місії за тверезість греко-католицька церква започаткувала понад 100 років тому, йдеться в сюжеті НТК.

«Тверезість – це не тільки не пити зовсім. Можна не пити зовсім, якщо хтось може або комусь треба не пити зовсім. Тверезість – це пити символічно, пити помірковано», – говорить отець Ігор Козанкевич.

Під час святкувань, каже він, алкоголь не має бути в центрі уваги. Пропонує: поговорити, співати, танцювати, бавитися в ігри.

Спільні молитви за зцілення залежних тривали тиждень у храмі Архистратига Михайла у Заболотові. Віряни і духовенства молилися та несли хрест вулицями Заболотова, потім встановили його у центрі селища.

Надалі такі заходи планують проводити у всіх греко-католицьких церквах Прикарпаття й України.

У 2016 році міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запропонував вставновити хрест тверезості в обласному центрі. Тоді Марцінків заявив, що у Франківську бракує церков, а хрест допоможе подолати пияцтво.

Деякі депутати міської ради напівжартома запропонували Марцінківу встановити ще й хрест боротьби з корупцією у міській владі – щоб припинити розкрадання та розбазарювання міського бюджету.

Містобудівна рада вже вирішила, що хрест тверезості стоятиме на Привокзальній площі.

Деякі депутати міської ради напівжартома запропонували Марцінківу встановити ще й хрест боротьби з корупцією у міській владі – щоб припинити розкрадання та розбазарювання міського бюджету.

Згодом містобудівна рада вирішила, що хрест тверезості стоятиме на Привокзальній площі.

У лютому 2017 року кілька франківців встановили символічний хрест тверезості на Привокзальній площі. Вони назвалися “свідомими громадянами”. В такий спосіб вони постібалися над ідеєю-фікс міського голови Руслана Марцінківа побороти хрестами пияцтво у місті.

Читайте також  На Прикарпатті рuзuк спалаху коронавірусу в новому епідсезоні залишається високим, – Дмитренко

Але через деякий час «хрест тверезості» з Привокзальної площі зник.

РЕКЛАМА: