“Ми можемо втратити Україну”: у Франківську ветерани прийняли резолюцію проти “формули Штайнмаєра”

У Франківську на площі біля адмінбудівлі ОДА відбулося віче ветеранської спільноти міста та області.

Обласна і Міська асоціації учасників бойових дій вийшли під ОДА – участь у віче взяли близько 250 ветеранів російсько-української війни на Донбасі, інформує Фіртка з посиланням на Курс.

Ветеранська спільнота Прикарпаття зібралася на публічні відкриті збори, щоби обговорити і сформувати спільну позицію з приводу останніх подій в Україні – прийняття керівництвом держави так званої “формули Штайнмаєра”.

Сьогодні зранку два десятки франківських активістів вийшли на протест проти капітуляції.

Голова Міської асоціації учасників АТО Мирослав Кріль повідомив, що у зв’язку з останніми подіями ветерани вирішили висловити свою позицію.

“Ми розробили варіант резолюції, який сьогодні озвучимо і затвердимо на віче. Передамо резолюцію через обласну раду. Коротко в ній йдеться: “НІ- капітуляції, НІ- федералізації, НІ – підписанню формули Штайнмаєра”. Зараз підписання цієї формули вигідне найбільше Росії. Вони оптимізують перебування військ на Донбасі. Буде новий закон про статус окупованих територій, що фактично є федералізацією. Є загроза що це потягне за собою федералізацію Чернівецької області, Закарпаття – є такі ризики”.

Один з координаторів асоціації Василь Андріїв каже, що це неприпустимо, особливо перед полеглими побратимами.

“Ми хочемо завтра на сесії почути позицію нашої Івано-Франківської облради, побачити, як голосують депутати не за вказівкою. Хочемо, щоб голова ОДА як офіційний представник президента України озвучив свою позицію,” – зазначив Андріїв.

“Це шлях війни, фактично федералізація України. Сьогодні окуповані території, завтра – Закарпаття зможе отримати спеціальний статус. Ми можемо втратити Україну,”- підтримав побратимів Степан Андрійців.

Віче розпочали хвилиною мовчання за полеглих бійців і за Героя Небесної Сотні, франківця Романа Гурика.

Читайте також  Сильний вітер та ожеледиця. На Прикарпатті – штормове попередження

“Зараз наша ветеранська спільнота має сказати своє слово для збереження незалежності України”, – виступив Мирослав Кріль.

“Формуємо резолюцію до представників влади. Такі акції сьогодні відбуваються по всій Україні, – додав Василь Андріїв. – Наша спільна мета – вести європейський курс і не ставати на коліна перед ворогом. Ми готові захищати на фронті та у мирному житті незалежність України”.

Резолюцію зачитав ветеран війни Андрій Фармуга.

У разі невиконання вимог ветерани готові вийти на безтрокову акцію протесту.

РЕКЛАМА:

Джерело.