11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня

Чи можна пити каву та чи корисна вона? Наукові дослідження допоможуть вам детально розібратись в користі кави.
coffee

У світі, мабуть, не існує людини, яка хоча б один раз не куштувала каву. Кава є одним із найбільш популярних продуктів у світі. Незліченна кількість успішних людей завдячують своїм щастям саме цьому напою. На даний час існують десятки наукових дослідженнь, які доводять користь від щоденного споживання кави

#1 Кава містить корисні для вашого організму речовини

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 1

Кава є джерелом антиоксидантів. Вона містить такі поживні речовини як: вітаміни B2, B3 та B5, марганець, магній та калій. Крім того, науково доведено, що людський організм краще та швидше засвоє поживні речовині із кави, ніж ті, що містяться у фруктах та овочах.

#2 Кава сприяє зниженню стресу

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 2

Вчені із Сеульського національного університету при вивченні мозку щурів виявили, що запах кави викликає в ньому позитивні зміни. Кава, на жаль, знімає лише стрес від недосипання, тому, якщо це ваша проблема, потрібно періодично вдихати запах зерен кави після кожної недоспаної ночі.

#3 Кава знижує ризик хвороби Паркінсона

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 3

Хвороба Паркінсона вражає головний мозок людини та спричиняє зниження рівня гормону дофаміну. Кофеїн, що міститься в каві, навпаки, збільшує рівень дофаміну в мозку, тому шанс захворіти на хворобу Паркінсона в любителів кави значно менший.

#4 Кава покращує стан вашої печінки

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 4

На відміну від алкоголю, споживання чорної кави реально покращує стан вашої печінки. Наукові дослідження показують, що люди, які споживають більше, ніж 4 чашки кави в день — на 80% відсотків менше схильні до цирозу печінки та на 40% до розвитку раку печінки.

#5 Кава робить вас щасливішим

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 5

Дослідження, проведене Національним інститутом здоров’я, показало, що люди, які випивають щонайменше 4 або більше чашки кави, на 10% менше страждають депресією ніж ті, що взагалі її не п’ють. Справа навіть не у високому вмісті кофеїну в каві — в кока-колі його теж багато. Автор дослідження, доктор Хонглей Чен, стверджує, що кава забезпечує нам позитивний настрій завдяки антиоксидантам, які містяться в ній .

Читайте також  Тиск 40 на 10: став відомий стан літньої прикарпатки, котра два тижні пролежала у болоті

#6 Кава знижує ризик суїциду

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 6

Дослідження Гарвардської школи суспільного здоров’я стверджує, що споживання більше 2-х чашок кави зменшує ризик самогубств у чоловіків та жінок на 50%. Основна причина в тому, що кава діє як антидепресант та виробляє в організмі так звані гормони щастя — дофамін, серотонін та норадреналін.

#7 Кава захищає жінок від раку крові

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 7

Гарвардська медична школа спільно із медичним центром Brigham and Women’s Hospital провели дослідження, в якому приймало участь 112 897 чоловіків та жінок старших 20 років. Дослідження показало, що жінки, які випивають 3 і більше чашки кави, менше ризикують захворіти на рак крові, ніж ті, які взагалі її не п’ють.

#8 Кава допомагає в спорті

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 8

За даними газети Нью Йорк Таймс, професійні атлети випивають мінімум одну чашку кави перед тренуванням для покращення особистих результатів. Особливо це допомагає в тих видах спорту, де важлива витривалість, наприклад, біг на довгі дистанції чи їзда на велосипеді. Кофеїн допомагає організму економити вуглеводи, при цьому збільшуючи загальну виносливість тіла атлета.

#9 Кава зменшує ризик діабету другого типу

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 9

За даними Американської хімічної спільноти, у людей, які споживають в день 4 та більше чашки чорної кави, знижується ризик захворіти на діабет другого типу на 50%.

 

#10 Кава допоможе вашому мозку бути здоровішим

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 10

Вчені з Університету південної Флориди та університету Маямі виявили, що люди старіші, ніж 65 років, які вживали багато кофеїну, починали страждати на хворобу Альцгеймера пізніше, ніж ті, в яких рівень кофеїну був меншим. Вчені нагошують, що кава не здатна повністю захистити людей від Альцгеймера, але вона може зменшити ризик цієї хвороби, або хоча б затримати її початок.

#11 Кава робить вас розумнішими

11 причин випивати хоча б одну чашку кави щодня  - 11

Кофеїн є різновидом психоактивних стимуляторів. Коли ви п’єте каву, кофеїн рухається спочатку по вашій травній системі, потім потрапляє у кровоносну систему і, нарешті, досягає головного мозку (це займає приблизно 35-40 хвилин ). Потрапивши в мозок, кофеїн викликає складні хімічні процеси, в результаті чого покращується ваша память, піднімається настрій, відчувається приплив нових сил та загальне позитивне сприйняття світу.

Читайте також  Що буде з українцями, які не встигнуть заробити 35 років стажу після пенсійної реформи

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.