На Буковині народилися сіамські близнючки

У ніч, на 28 вересня, в Чернівецькому пологовому будинку №2 народились сіамські близнючки. У дівчаток 2 голови, та одне тіло. Про це повідомляє ichernivtsanyn.com з посиланням на acc.cv.

Породіллю доставили вночі, на 33 тижні вагітності до пологового. Народжувати вона планувала у Києві, але так як перейми почалися передчасно, лікарям довелось зробити кесарів розтин.

Як відомо, жінка вагітна вперше, про цю аномалію дізналася ще на першому узд, але переривати вагітність не захотіла.

Пологи приймав головний лікар Альберт Куріцин. Лікар розповідає, що цей випадок насправді є унікальним, не тільки в Україні, але й у всьому світі, та на його практиці, таке зустрілося вперше.

Останній раз, сіамські близнюки родилися у 2012 році в місті Краматорськ.

На даний час, жінка почуває себе добре, а от дівчатка знаходяться у реанімації, на апаратах штучної вентиляції легень. Лікарі готуються до їх перевезення у дитячу лікарню, щоб зробити обстеження, та вияснити які органи у них парні.

Народження сіамських близнюків дуже рідкісне явище. Такі випадки бувають лише раз на 200 тисяч пологів.

Лікарі не завжди беруться розділяти малюків, адже це надто складні операції, але з роками таких явищ, стає все дедалі більше. Лише цього року три родини отримали шанс на нове життя.

Перша історія маленьких Німи та Дави з Бутану. Дівчатка з’явились на світ з однією печінкою та тулубом на двох. Оперувати взялися 25 австрійських хірургів, і вже за 6 годин клопіткої праці, вони все ж таки, роз’єднали дітей. Зараз вони одужують, та добре себе почувають.

Друга щаслива історія про близнючок із Хорватії. Народилися вони зі спільними животами та грудною кліткою, а ще печінкою та кишківником. Медики одразу повідомили, що шанси на життя у діток дуже низькі. Декілька операцій, пів сотні лікарів, десятки годин праці, згодом важка та довга реабілітація, і нарешті, радісні батьки забирають своїх діток додому.

Читайте також  Чому Олена Зеленська прийшла до Папи Римського в чорному: з'явилося пояснення

Значно складнішою є історія Марви та Сави з Пакистану. У дітей були злиті черепи та кровоносні судини. Медики не брались їх оперувати, оскільки думали, що одна з них не виживе. Та після довготривалих пошуків, нарешті знайшовся лікар з Великої Британії, який ризикнув і прооперував діток. Наразі Марві та Саві по три роки.

Отож, ми бачимо щасливий кінець історій сіамських близнюків по всьому світі.

Будемо надіятися, що і наші близнючки із Буковини, колись будуть жити повноцінним, щасливим життям.

РЕКЛАМА:

Джерело.