Топ-10 причин популярності Pokemon Go

Додаток для смартфонів Pokemon Go б’є всі рекорди масовості – ним зараз частіше користуються, навіть ніж Інстаграмом. Сайт “24” називає Вам 10 причин такої популярності.

707632

1. Ностальгія за дитинством

“Покемон! Я вибираю тебе!” – назва першої серії популярного мультсеріалу, який з’явився на екранах наприкінці 90-х, а точніше 1 квітня 1997-го. Згодом вийшло ще понад 800 серій. Щоправда, спершу була надпопулярна гра для приставок Nintendo.

Завдяки всьому цьому укупі створився цілий культ щодо всесвіту покемонів: настільні ігри, м’які іграшки та різноманітна символіка. Найпопулярнішого кишенькового монстра у світі Пікачу знають, напевно, усі. Його цілком реально можна зустріти як на вулиці, так, до прикладу, і у формі тістечка.

Пікачу, Нью-Йорк, покемон

Хоча популярність на покемонів існувала ще до кінця “нульових” у Америці та Азії, але у Європі про них здебільшого почали забувати. Зараз же настав час згадати дитинство. Тому не дивно, що більшість людей, які шаленіють від нової онлайн-забавки, або виросли у 90-х, або ж їхнє дитинство пройшло в еру покемонів.

2. Доповнена реальність

Ми вже навіть не помічаємо, як доповнена реальність увійшла у наше життя. Її можна побачити як під час спортивних трансляцій (траєкторія польоту снаряду після удару), так і на онлайн-картах (Google View).

Доповнена реальність, технології, інтернет, комп'ютер

Компанії Niantic, що розробила Pokemon Go, вдалося цю технологію перетворити на справжній мейстрим. Один з найпопулярніших жартів про гру – пост невідомого користувача Facebook, який скаржиться на те, що через дощ на вулиці “не може пограти у відеоігри”. Цей запис у певному сенсі підсумовує те, як змінюється ставлення людей до комп’ютерних ігор.

3. Легкість і доступність

У гру має змогу грати практично будь-хто: достатньо лише мати відповідний смартфон і доступ до інтернету. Крім того, нею можна насолоджуватись де завгодно, навіть удома.

Користувачі діляться, що підсіли на покемонів навіть ті їхні знайомі, які раніше нічого не чули про цих створінь і не проводили з ними дитинство.

Pokemon Go

До того ж, завантаження гри є безкоштовним. Ти лише оплачуєш допоміжні сервіси, однак вони є необов’язковими.

4. Самореклама

Як не дивно, але Pokemon Go рекламує сама себе. У мережі щодня з’являється безліч роликів та історій, пов’язаних з грою.

Читайте також  Україна виграла вже 26 медалей на Паралімпіаді

Наприклад, американець Джонатан Теріо прославився тим, що захоплено ловив покемонів поруч з дружиною, яка ось-ось мала народити.

Переглянути зображення у Твіттері

Ще дивнішою видається історія американського добровольця, який полює на покемонів під час боїв з “Ісламською Державою”.

Переглянути зображення у Твіттері

Щоправда, траплялися і похмуріші випадки – 19-річна Шейла Віггінс з американського Вайомінга виявила у річці тіло мертвого чоловіка у той час, коли шукала водного покемона.

Вірусної популярністі також набирають фото і відео, на яких користувачі поводяться дуже дивно через захопленість грою. Люди можуть зібратися вночі на автостоянці у товаристві незнайомців.

Або ж заполонити центральні парки та вулиці міст, щоб зловити рідкісного покемона.

Крім того, покемономанія породила безліч інтернет-жартів і мемів.

Переглянути зображення у Твіттері

Тут варто згадати і перемонтовану сцену з серіалу “Чорне дзеркало”, в якій дівчина з жахом дивується, чому всі навколо ходять зі смартфонами у руках.

5. Активність і нові знайомства

Це одна з небагатьох комп’ютерних ігор, яка примушує тебе рухатись і думати. По-перше, більшість покемонів з’являються на вулицях твого міста, тому потрібно вийти з дому. По-друге, один зі способів отримати покемона – це його виростити, а для цього слід пройти певну відстань, яка коливається від 2 до 10 кілометрів. Причім, її потрібно долати пішки, оскільки використання будь-якого транспорту не враховується. По-третє, покемони можуть зустрічатися в цікавих та важкодоступних місцях, тому деколи доводиться поламати голову, щоб їх зловити.

Але основною перевагою гри є нові знайомства. В інтернеті можна зустріти безліч історій, як люди знаходили друзів під час полювання за покемонами.

Pokemon Go, любов, Сідней

Не так давно я переїхав у Дувр, що у штаті Делавер, тому ще не встиг ні з ким познайомитись. Сьогодні ввечері я відправився до магазину за енергетиком. Дорогою додому я зробив кілька зупинок, щоб зловити покемонів. Коли я повертався до своєї машини, поруч зупинився білий седан, і хлопець просто сказав “Pokemon Go?” Ми поговорили ще кілька хвилин, після чого він розповів мені, що його приятель з ВВС США сказав йому, що в озері біля пошти можна знайти Дратіні. Після цього ми разом поїхали до озера та здобули такого рідкісного покемона. Це було так круто!
– йдеться в одній із таких оповідок.

Читайте також  До 4 тисяч грн: названо ціни на цьогорічні новорічні ялинки в Україні

Можна почути і розповідь про підлітка, якій протягом цілого дня пропонував перехожим пограти з ним, щоправда боявся здаватися дивним. Проте, потім зрозумів, що центр міста наповнили сотні таких же шанувальників кишенькових створінь.

Крім того, граючи у Pokemon Go, зустрічали люди і свої другі половинки.

6. Без надії сподіваюсь

Парадоксально, але факт: несподіваного липневого злету Nintendo та самої Pokemon Go могло б не бути, якби не невдачі компанії. Ще кілька років вона процвітала та була флагманом на ринку ігрових технологій. Однак, згодом зазнала декількох невдач і втратила передові позиції.

Nintendo

Відтак, мала статися певна революція, і це у підсумку відбулось. Перш за все, компанія відмовилась від ексклюзивності, тобто раніше, щоб пограти у гру від Nintendo, треба було купувати її приставку. Тепер же ігри стали доступнішими, оскільки вона випустила їх на інших платформах, першою чергою для смартфонів.

Успіхи Miitomo та нинішні Pokemon Go свідчать, що Nintendo рухається у правильному напрямку. За перші три дні Nintendo на покемонах заробила більше 8 мільярдів доларів. Зараз же її вартість збільшилася майже в 2,5 рази – з 17,1 мільярда доларів до 42,5 мільярда доларів.

До слова, прототипом Pokemon Go стала фейкова Pokemon Challenge, яка з’явилась на світ 1 квітня 2014 року. Її трейлер на Youtube набрав уже більше 19 мільйонів переглядів. Відтак, розробники зрозуміли, що першоквітневий жарт цілком реально перетворити на надзвичайно популярний продукт.

7. Цікавий ігровий процес

Pokemon GO пропонує гравцям виступити у ролі тренерів покемонів, яких потрібно ловити та тренувати для подальших боїв з кишеньковими монстрами інших наставників. Але, незважаючи на те, що маленьким персонажам треба битися, жоден з них під час бою не гине, оскільки творець покемонів Сатосі Тадзирі просто не хотів, щоб в його іграх був присутній елемент насильства.

Читайте також  Ющенко причетний до вбивства мого батька: Чорновіл розповів моторошні подробиці

Крім того, ти можеш виростити і власного покемона, про що ми писали вище. За успішне полювання коуч отримує різноманітні бонуси. Також у грі є безліч фішок, які роблять її цікавішою – до прикладу, Pokemon Go можна використовувати як карту, а всі місцеві цікавинки тут перетворюються на Покестопи.

Покемони, секрети

Ще однією особливістю забавки є те, що покемони можуть заховатись у таких місцях, як церква, кладовище та навіть стрип-клуб – ну чим не екстрим!?

8. Солодкий заборонений плід

Pokemon Go вийшла нещодавно, тому її ще не встигли ніде заборонити, як свого часу однойменний мультсеріал. Однак розмови щодо цього питання тривають, зокрема в Україні та на Росії.

Покемон, Україна

Але є й інша проблема, через перевантаженість серверів ловити покемонів можна не всюди. Зараз гра є доступною лише у 31 країні, серед яких, на жаль, немає України. Саме інтерес до незвіданого і спонукає багатьох встановлювати її, оскільки хочеться спробувати щось нове та похвалитися тим, чого немає у багатьох. А допомагають таким користувачам безліч інструкцій у мережі, за допомогою яких можна завантажити Pokemon Go навіть у нашій країні.

9. Любов до аніме

Японська культура є цікавою та самодостатньою. Відтак, останніми роками з’явилось дуже багато її поціновувачів, які не лише збираються у групи за інтересами, а й створюють цілі сайти та роблять переклади творів.

Покемони, аніме

Покемономанія також є частинкою цієї культури, причім досить яскравою. Тому більшість до неї може долучитися ще й за допомогою гри Pokemon Go.

10. Утеча від проблем сьогодення

Багато людей грають у комп’ютерні ігри, щоб забути на мить про проблеми. Гра про покемонів настільки затягує, що ти навіть не помічаєш світ, який тебе оточує. Так трапилось і з одним гравцем, який настільки захопився, що потрапив у канаву та пошкодив ногу.

Крім того, Pokemon Go – своєрідний всесвіт зі своїми героями та правилами. Тут можна відчути те, що зазвичай буденність нам не дає.

Однак, ми попереджуємо, що така захопленість може зашкодити та подеколи нвіть мати негативні наслідки для здоров’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.