«Капітуляції не буде»: представники уряду пояснили прикарпатцям “формулу Штайнмаєра” (ФОТО)

Сьогодні відбулася зустріч голови ОДА з заступниками міністрів МЗС. Тема розмови «Діалог про Україну».

Дана подія ініційована президентом України. Івано-Франківськ перше місто де провели цю програму.

Тема розмови безпосередньо стосується «формули Штайнмайера”.

Метою представників уряду було пояснити, що справді потрібно для припинення війни і які дії будуть здійснені. за які «червоні лінії» влада не заступатиме та навіщо Україна погодилася на «формулу Штайнмаєра».
“Ми не будемо говорити про капітуляцію. Закінчення війни може бути тільки зі сторони агресора», – зазначив Денис Шмигаль.

Атовці зауважили, що даний захід слід почати із хвилини мовчання, вшановуючи полеглих.

Серед спікерів були: заступник голови Івано-Франківської обласної ради Бесараб Сергій, перший заступник міністра у справах ветеранів Антон Колумбет, заступник міністра оборони України Аліна Фролова, політичний директор Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, представник Зе!команди Олена Вінтоняк.

Сьогодні, за словами замміністерки, почалося розведення військ у 3 точках: Золоте, Петрівське, Станиця Луганська.

“Ми маємо зробити так щоб на нас не нападали і щоб ми могли дати відсіч, — сказала спікерка, — фахівці враховують багато варіантів розвитку подій і прораховують всі ризики”.

Здачі пунктів не передбачається.

Аліна Фролова нагадала, що розведення військ було передбачено було ще Мінськими домовленостями. Зараз цей процес намагаються перезапустити.

Розведення – це відступ кожної сторони на 1 км. Це забезпечить менше втрат. Максимально буде забезпечена безпека для місцевого населення.

Олексій Макеєв повідомив, що близько 2000 тис дипломатів працюють над відновленням миру.

«Це буде дуже складно. тому як дипломатам так і військовим потрібна суспільна довіра»,- зазначив Макеєв.

Зі своєї сторони Україна почала виконувати свої обіцянки. Наразі Кремль має почати виконувати свої обіцянки, а саме «Забратися з Донбасу».

Читайте також  МЗС попередило, що Росія з 1 листопада змінює правила перебування українців у країні

Також політичний директор відмітив, що новий закон про вибори на тимчасово окупованих територіях буде написаний публічно і почне діяти з 1 січня 2020 року. Вибори можливі тільки в тому випадку, коли збройні формування будуть виведені з території і всі політичні партії зможуть проводити передвиборчу кампанію.

Антон Колумбет сказав, що очікується відведення військ Росії і припинення підтримки незаконних збройних формувань. Переселенці зможуть приїхати і проголосувати за умови перереєстрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

РЕКЛАМА:

Джерело.