З жовтня! Для українців відмінили важливий штамп у паспорті. Що потрібно знати

Заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, розповіла про скасування друку про шлюб в паспортах українців.

В Україні з 1 жовтня 2019 року не ставлять в паспорт штамп про реєстрацію шлюбу, надалі вся інформація про шлюб буде вписуватися в державний реєстр.

Про вдосконалення системи розповіла Інна Ємельянова, заступник міністра юстиції.

«Це було зроблено для того, що виключити можливість двоєженства. Адже часто люди втрачали паспорта, і потім повторно вступали в шлюб в іншому місті. Зараз це буде зробити неможливо, тому що всі дані будуть зберігатися в держреєстрі. Тому при укладанні шлюбу всі дані будуть перевірятися через комп’ютерну базу »,- пояснила заступник міністра.

За інформацією, яку повідомила Ємельянова, печатка в паспорті більше не знадобиться, так як всі процеси щодо укладення договорів, щодо нерухомого майна нажитого в момент шлюбу повинні в обов’язковому порядку проводиться лише за згодою двох сторін. Крім того, договір повинен бути завірений нотаріально.

Важливо підкреслити, що якщо проводиться процес купівлі-продажу, то нотаріус, який здійснює операцію зобов’язаний перевірити наявність штампа про реєстрацію шлюбу і уважно вивчити дату шлюбу, а також час придбання нерухомості. Тому, часто трапляється, що пара перебуває у шлюбі, але печатки про реєстрацію шлюбу в паспортах немає, і ось один з подружжя (продавець) знайшов людину на покупку нерухомості. У цій ситуації він може обдурити покупця і тим самим продати свою нерухомість, куплену в момент шлюбу без згоди на те другого з подружжя.

Звертаємо увагу на проблематичність зв’язку з держреєстром, справа в тому, що в українських нотаріусів відсутнє підключення до держреєстру, а це може привести до непоправних помилок.

РЕКЛАМА:

Джерело.