Прикарпатцям на замітку: за що відтепер штрафуватимуть великогабаритний транспорт на суму від 8 до майже 40 тисяч гривень

Вже незабаром на Івано-Франківщині можуть з’явитися автоматичні системи зважування машин у русі. Принаймні, голова ОДА обіцяє цьому посприяти.

Місяць тому Верховна Рада внесла змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Про нововведення говорили 8 жовтня на щотижневій нараді голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади.

Зокрема, вже незабаром на Прикарпатті можуть з’явитися системи зважування вантажних автомобілів в русі Weight-in-Motion. Наразі, у межах реалізації пілотного проєкту, такі майданчики почали встановлювати лише на під’їздах до Києва.

«Автоматичні системи зважування машин у русі знаходяться на дорогах державного значення. Хотів би, аби така система зважування з’явилася і на Прикарпатті, тому буду цьому сприяти», – пообіцяв голова ОДА.

Начальник Нацполіції області Володимир Голубош відмітив, що на Прикарпатті почастішали випадки перекриття доріг.

«Люди дороги перекривають саме через те, що великогабаритний транспорт руйнує дорожнє покриття», – відмітив головний поліціянт області.

Тож Володимир Голубош попросив представників «Укртрансбезпеки» звернути на це увагу.

Очільник Надвірнянщини додав, що великогабаритний транспорт руйнує дороги через те, що він часто буває перевантажений. Особливо цим «грішать» кар’єрники, хоча законом чітко визначені допустимі габаритно-вагові параметри.

Денис Шмигаль запропонував зібрати керівників поліції, Укртрансбезпеки, очільників районів та власників кар’єрів і провести нараду, щоб врешті вирішити цю проблему.

«Я що маю особисто їх вчити, як дотримуватись законів?», – обурився очільник ОДА.

В свою чергу заступник начальника Управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області Василь Скрипник повідомив про нові штрафи за порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами та вулицями.

РЕКЛАМА:

Джерело.