У Калуші ліквідують стихійні смітники зі старими меблями, матрацами і шинами

4 жовтня управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради уклало вже другий у поточному році договір з підприємцем Олександрою Яніцькою на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на території міста. Сума договору становить 198 940 гривень.

Нагадаємо, у липні Калуська міська рада вперше виділила на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ 100 тисяч гривень. Відтак було укладено угоду з Олександрою Яніцькою на проведення цих робіт. У вересні на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ міська рада виділила ще 199 тис. гривень.

Як повідомив у коментарі «Вікнам» заступник начальника управління житлово-комунального господарства міста Тарас Фіцак, підрядник очищає територію біля сміттєвих контейнерів по цілому місту, там, де накопичилося великогабаритне і будівельне сміття, гілля тощо. За порядком для вивезення таких відходів калушани мають укладати угоду з КП «Екосервіс» та окремо оплачувати роботи, проте так майже ніхто не робить: великогабаритне сміття складають біля контейнерів, а звичайні сміттєвози його прибрати не можуть.

Підприємець збирає сміття і вивозить більшу частину на полігон твердих побутових відходів, а такі відходи, як гілля, деревину — на КП «Калушавтодор», де є можливість їх подрібнити.

За першим договором, у серпні-вересні, повідомив Тарас Фіцак, вивезли 352 кубічних метри будівельних та великогабаритних відходів і 128 кубічних метрів легшого сміття, зокрема гілля. Вартість робіт, яка включає і оплату КП «Екосервіс» за захоронення відходів на полігоні, склала понад 98 тис. гривень. Роботи за першим договором були завершені всередині вересня. Згідно з договором від 4 жовтня, підприємець має зібрати і вивезти 803 кубічні метри будівельних і великогабаритних відходів і 144 кубічні метри гілля. Робота розпочалася наприкінці минулого тижня. Коштів повинно вистачити на прибирання міста до кінця року: як правило ремонті роботи проводять у теплу пору року, тож взимку, як показує практика, обсяг будівельних і великогабаритних відходів біля контейнерних майданчиків зменшується.

Читайте також  Справжнє ЧУДО сьогодні сталося на Водохреща: В момент освячення води, самі небеса подали знак… (ВІДЕО)

При формуванні бюджету міста на наступний рік, також повідомив Тарас Фіцак, будуть закладати кошти і на очищення міста від великогабаритного сміття, і на косіння та прибирання незакріплених територій. На початку цього року таких видатків не було передбачено, відтак довелося посеред серед року реагувати на потребу і вносити зміни до міських програм і бюджету. Так, незакріплені за будинками території до липня косили і прибирали за свій рахунок ЖЕО, а після того, як будинки передали в управління, виявилося, що робити це нікому і довелося терміново виділяти кошти і шукати підрядника.

РЕКЛАМА:

Джерело.