На Івано-Франківщині горе-матір тримає трьох дітей в неналежних умовах

Здійснюючи перевірки сімей, які вже потрапляли в поле зору поліцейських через незадовільне виконання батьками обов’язків щодо виховання дітей, працівники ювенальної превенції передусім піклуються про безпеку та забезпечення законних інтересів і потреб маленьких членів цих родин.

 

Нерідко у таких сім’ях немає навіть елементарних умов для сну чи навчання дітей, не кажучи вже про необхідну їм для нормального духовного та морального розвитку атмосферу любові та поваги, пише Фіртка з посиланням на Ювенальну превенцію Прикарпаття.

Тому поліцейські тримають на контролі ситуацію у випадках, причинами яких найчастіше є байдужість чи неспроможність батьків забезпечити родинний затишок, їх хвороблива пристрасть до алкоголю чи наркотиків.

До прикладу, на Рогатинщині під час спільної з соціальними працівниками перевірки в одній з сімей зафіксовано позитивні зміни. Відрадно, що подружжя, яке раніше притягували до адмінвідповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків щодо трьох діток, після втручання поліцейських схаменулося. Чоловік та дружина припинили пиячити та навели лад в оселі.

В іншому випадку картина не така оптимістична – жінка, яка сама виховує двох дітей-дошкільнят та одну дитину шкільного віку, й надалі не надто переймається створенням належних побутових умов для них та неквапно впорядковує житло. Її попереджено про можливі негативні наслідки, якщо ситуація залишатиметься незмінною.

За станом в обидвох сім’ях й надалі спостерігатимуть працівники ювенальної превенції та соцслужб.

РЕКЛАМА:

Джерело.