Де вдома збирається найбільше бактерій – відповідь мікробіологів

Багато людей вважають найбруднішим місцем в будинку – туалет. Саме тому, люди ретельно й регулярно миють його спеціальними розчинами, використовують паперові покриття. Однак, фахівці переконують, що в наших домівках є й брудніші місця.

 

CNN поговорили з мікробіологом Чарльзом Гербоєм про те, які куточки наших осель ховають найбільше хвороботворних бактерій.

Найбрудніше місце в будинку

Унітаз стереотипно вважають найбруднішим місцем в будинку, однак, це не завжди так.

“В кухонній раковині більше фекальних бактерій, аніж в унітазі після того, як ви спустите воду”, – зазначає доктор Герба.

Однак, якщо змивати воду, не закриваючи кришку, бактерії розлітаються у всі сторони й осідають на предметах, навіть на зубній щітці, рушниках і милі.

Змінюйте рушники раз в три-чотири дні, бо вологе середовище чудово підходить для розмноження бактерій. Холодна вода, до речі, не знешкоджує мікроби. Аби дійсно очистити рушники – періть їх в гарячій воді та добре просушуйте.

Відтак, найбрудніше місце вдома – кухня, адже тут бувають продукти, які можуть бути джерелом сальмонельозу чи кишкової палички. Зокрема, сальмонела може зберігатися на дошці для розділення м’яса.

Небезпечна й раковина – багато людей саме в неї кладуть м’ясо, щоб розморозити його, чи промивають сиру курку.

Як боротися з мікробами на кухні

Мікробіолог радить чистити роздільні дошки та раковину хлором. Саме тому багато спецзасобів для кухні містять його у складі. Можна користуватися засобами, або робити розчин самим – змішувати 1 ст. ложку хлорки з 3,8 л води.

Таким розчином варто також очищувати підлогу на кухні, достатньо раз у місяць, але такий метод досить ефективно очистить кухню від бактерій.

Слабким розчином хлору регулярно протирайте також ручки крану та кухонні поверхні – раз в день після приготування їжі.

Читайте також  Названо симптоми коронавірусу залежно від віку

Очищувати варто й ручки холодильника, адже їх часто торкаються після розділення м’яса.

Варто звернути увагу також на кухонні губки та ганчірки, на яких збирається дуже багато бактерій. Змінюйте їх не рідше, ніж раз у тиждень.

РЕКЛАМА:

Джерело.