“Музика свободи”: у Франківську виступив легендарний оркестр ВПС США (ВІДЕО)

В Івано-Франківську в рамках Всеукраїнського туру відбувся концерт “Музика свободи” у виконанні оркестру військово-повітряних сил США в Європі за участю Національного президентського оркестру України.

Нова програма оркестру ВПС США в Європі була присвячена героїчній історії збройних сил України та США. Американські військові музиканти вшанували воїнів з нагоди Дня захисника України.

Зі сцени прозвучали знакові твори засновника The USAFE Band Гленна Міллера, Бінга Кросбі і Елвіса Преслі. Надихаючий американський джаз часів Другої світової війни й свінгові версії українських патріотичних пісень «Многая літа», «Червона калина», «Лента за лентою».

Зауважимо, що від моменту заснування у 1943 році музиканти оркестру Військово-повітряних сил США дали більше ніж 20 000 концертів. Легендарний оркестр, що розташований на військовій базі Рамштайн в Німеччині, знаменитий виступами для монархів і глав держав.

Їх часто називають музичними послами Америки: джазмени у військових одностроях подорожують світом з концертами, об’єднують людей через музику.

The USAFE Band 2019 – це серія культурних подій, що зміцнюють дипломатичне партнерство Сполучених Штатів Америки і України, спрямоване на підтримку суверенітету, демократії та безпеки.

РЕКЛАМА:

Джерело.