“Гудвелі Україна” подарувала прикарпатським громадам мільйон гривень (ФОТО)

Компанія “Гудвелі Україна” в рамках святкування 15-річниці роботи в Україні оголосила грантовий конкурс і подарувала прикарпатським громадам 1 мільйон гривень.

У п’ятницю, 11 жовтня відбулося голосування та вручення подарункових сертифікатів. До компанії надійшло 29 заявок, до наступного етапу пройшло 17 (ті, які набрали більше ніж 50 голосів під час онлайн-голосування). Близько 12 000 голосів було віддано за проєкти під час голосування, пише Фіртка.

“Ми додатково виділили 1 мільйон ривень. Зазвичай у нас є соціальний фонд до 3 мільйонів гривень на рік. Зараз власне ми проводимо конкурс грантів. Це дуже для нас цікаво тому, що такий проект для нас не традиційний. Ми намагаємося підтримувати громади. В нас є три призові місця – перше – 500 000 тисяч гривень, друге – 350 000, три третіх – по 50 000”, – розповіла Любов Богачевська, директор з питань розвитку і комунікацій «Ґудвеллі Україна».

Перше місце і 500 000 тисяч гривень здобула громада села Копанки. Основною метою проєкту є залучення молодого покоління займатись спортом, проведення спортивних змагань та розвиток спортивно-масових заходів у регіоні. У зв’язку з активним розвитком спорту у селі Копанки відсутня матеріально-технічна база, для учасників змагань – зберігання спортивного інвентарю, а також повністю відсутні санітарні умови (душ, роздягалка, туалет).

Друге місце та 350 000 тисяч гривень отримав проєкт Верхнянської ОТГ – придбання апарату УЗ-досліджень для КПН “ЦПМСД”. Метою даного проєкту є покращення медичного обслуговування та якості ультразвукових досліджень, виявлення патологій на ранніх стадіях захворювання населення ОТГ та зменшення смертності. Завданням проєкту є придбання апарату УЗД; оптимізація, прискорення та покращення ефективності лікувального процесу хворих первинного рівня медичної допомоги; покращення матеріально-технічної бази КНП “ЦПМСД” Верхнянської ОТГ; забезпечення належного рівня надання медичної допомоги та комплексом якісного надання медичних послуг; зменшення економічних збитків внаслідок смертності.

Читайте також  Оце так вирядилися: Марина Порошенко заткнула за пояс дружину Макрона. Весь Нью-Йорк не міг відвести від неї очей

Третє місце по 50 000 тисяч гривень отримали три громади – село Лука, село Лани та Середнянська гімназія.

У селі Лука будівля школи потребує капітального ремонту у всіх класах. В даний час у школі потрібно замінити усі вікна та двері, встановити опалювання приміщень. В класах дуже холодно, грубки розвалюються і димляться, діти дихають чадним димом і є ризик їхньому здоров’ю. Школа не відповідає санітарним нормам. Потрібна заміна підлоги та зовнішнє утеплення будівлі. Метою проєкту є створення умов для навчального процесу учнів.

Ланівська сільська рада перемогла з проєктом модернізації системи вуличного освітлення із застосуванням альтернативних джерел на території села. Даний проєкт розроблений з метою заміни традиційних джерел на альтернативні. Реалізація проєкту надасть можливість придбати та змонтувати 35 сонячних батарей та акумуляторів для вуличного освітлення, що забезпечить перетворення енергії сонця в електричну. Впровадження даного проєкту набуде не лише соціального, екологічного, а й економічного значення. Адже це вирішить проблеми економії коштів місцевого бюджету та забезпечить вуличне освітлення за допомогою відновлювальних джерел енергії, створивши комфортні умови для мешканців села. Унікальність проєкту полягає в перетворенні енергії сонячного випромінювання на електричну енергію.

Середнянська гімназія Войнилівської ОТГ отримала кошти на реконструкцію системи опалення. Мета проєкту зробити повну реконструкцію системи опалення навчального закладу, а саме встановити мобільну паливну систему на два котли: вугіллі та дровах, провести в приміщенні систему водяного опалення. Завданням проєкту є залучити кошти всіх можливих спонсорів для його реалізації, поновити уже наявну документацію, порахувати кошторис відповідно до сьогоднішніх цін та зробити реконструкцію системи опалення навчального закладу.

РЕКЛАМА:

Джерело.