Бог допомагає руками людей. При калуському храмі діє їдальня для бідних

Третій рік при церкві Святого Архистратига Михаїла в місті Калуш діє їдальня для бідних. Калушани, які опинились в скрутному становищі з різних причин, можуть пообідати і змінити своє життя на краще.

 

“Розділи з голодним хліб твій, і подорожніх бідних уведи у дім; коли побачиш нагого, вдягни його…
Тоді відкриється, як зоря, світло твоє, і слава Господня буде супроводжувати тебе”.
(Іс 58:2-9)

Щодня опівдні, окрім суботи і неділі, в їдальні при церкві Святого Михаїла отримують гарячу їжу десятки незаможних містян. Годують тут смачно: і перші, і другі страви та солодощі. Їжу готують прихожанки Світлана та Наталія, які завжди вислухають, підтримають і допоможуть одягом та теплим словом.

Пані Світлана також розносить їжу по домівках інвалідів.

Якщо людина вмирає від злиднів, то це відбувається не тому, що Бог не подбав про неї, а тому, що ви і я не дали їй того, в чому вона мала потребу.

Я звертаюсь міської влади: зробіть добру справу і допоможіть! За такий вчинок буде вам Божа благодать. Адже милосердя й доброта — як два крила, на яких тримається людство.
Ми прийшли в цей світ, щоб допомагати один одному в нашій подорожі по життю.

Також звертаюся до калушан, які можуть допомогти благодійній їдальні крупами, макаронами та картоплею. Повірте, люди будуть дуже раді вашій підтримці. Це допоможе бідним зберегти здоров’я.

Їдальня для бідних розташована в церкві Святого Архистратига Михаїла в місті Калуш зліва від центрального входу.

Творіть добро в міру своїх можливостей. Бог не змушує робити більше, ніж ми можемо. Наприклад, якщо нічого подати бідному, то необхідно висловити своє співчуття, пом’янути його в молитвах.

Читайте також  Зіркова пара. У Франківську одружилися актори драмтеатру

Багато хто публічно хизується своєю доброчинністю, ще нічого не зробивши. Але ж Спаситель заповів нам: якщо робиш добро правою рукою, нехай ліва не знає цього. Бог закликає творити добро.

Тож, щиро хочу подякувати церкві Святого Архистратига Михаїла за справжню тиху і непублічну благодійність.

Ярослав ЧОПАНЮК, калушанин

РЕКЛАМА:

Джерело.