Субсидії на комуналку будуть нараховуватися з 15 жовтня

Порядок розрахунку субсидій в цьому опалювальному сезоні переглядати не будуть.

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть нараховуватися згідно з календарним стартом опалювального сезону – з 15 жовтня, попри те, що в Україні триває бабине літо.

Про це в ефірі програми “Сніданок з 1+1” сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко. “Ми не прив’язуємося в цьому опалювальному періоді до його (фактичною – УНІАН) старту. Ми зафіксували, що субсидії будемо нараховувати з 15 числа на майбутній опалювальний сезон”, – сказав він.

Чиновник зазначив, що Мінсоцполітики не планує переглядати порядок розрахунку субсидій, розмір якої повинен становити різницю між розміром платіжки й тим, скільки від відповідного розміру доходів громадянин повинен платити, тобто в середньому 10%.

“Наприклад: дохід 3000 гривень, 10% = 300 гривень, решта – це субсидія. Якщо приходить платіжка на 2000 гривень, від них віднімаємо 300 гривень (10%) і виходимо на середній розмір субсидії, що надається державою в минулому опалювальному сезоні, – 1700 гривень. На сьогодні ми не плануємо нічого переглядати”, – сказав він.

Крім того, Музиченко спростував чутки про штрафи за неправильно оформлені субсидії.

“Ніяких штрафів, навіть при неправильному заповненні документів або неправомірному отриманні субсидій, сьогодні немає. Це міфи навколо програми житлових субсидій, які поширюються вже майже третій десяток років – з того часу, як діє відповідна програма”, – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Олексій Гончарук раніше заявив, що опалювальний сезон 2019/2020 років почнеться без проблем у всіх містах України, крім Сміли та Нового Роздолу.

Довідка УНІАН. Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону: на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня, на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Читайте також  Іноземці почали масово скуповувати долари в Україні: що буде із курсом валют

Жителям України у 2018 році були призначені субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 2,7 мільярда гривень.

РЕКЛАМА:

Джерело.