Податківці пояснили, як перевірятимуть скарги покупців на підприємців

У законопроектах, покликаних боротися з тіньовим бізнесом в Україні, не передбачено покарання для споживачів, які надають хибну інформацію про порушення підприємців, розповіли Gazeta.ua в Державній податковій службі.

 

Щоправда споживачу не вигідно скаржитися на магазин заради власної вигоди.

“Через електронний кабінет перевірятимуть не тільки підприємця, який видав фіскальний чек, а й клієнта та достовірність документів, які він надав. Будь-яка компенсація можлива виключно після завершення перевірки”, – наголосили у податковій службі.

Додали, що покупці вже сьогодні листом можуть скаржитися на підприємця, який надав нефіскальний чек. Однак контролюючим органам складно ідентифікувати такого заявника та оцінити обґрунтованість його скарги.

Верховна Рада в цілому ухвалила законопроекти №1053-1 і 1073. Так, з 1 жовтня 2020 року почне діяти норма “кешбек”. Покупці зможуть поскаржитися на продавців, якщо їм не видали чи надали підроблений фіскальний чек. Якщо після перевірки цей факт підтвердять, то підприємцям доведеться повернути 100% вартості товару, також заплатити штраф.

РЕКЛАМА:

Джерело.