Мати залишила немовля у гуртожитку і зникла. Малюка знайшли ледь живого після її побиття(ВІДЕО)

Хлопчику немає місяця від народження.

19-річна мати зачинила немовля у кімнаті гуртожитку та зникла. Через кілька годин плач дитини почули сусіди. Вони знайшли побиту дитину, яка уже ледь дихав. Мати розказала, що залишила синочка, бо пішла на побачення. Травми в дитини, мовляв, від протягу, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У зачиненій кімнаті соціального гуртожитку Микиту, якому нема й місяця, сусіди знайшли із синцями, саднами і кров’ю на обличчі. “Ми заходим в кімнату, дитина лежить в ліжечку. Там рана на рані: у дитини в носі кров, синяки, вона дихать не могла, Одна дівчина з другого поверху геть знепритомніла”, – згадує мешканка Рівненського обласного соціального гуртожитку Тетяна Примак.

Матері коло хлопчика не було. Кількома годинами раніше вона зачинила малюка і пішла. На сполох почали бити і інші мешканки гуртожитку. Вони викликали психолога.

Микитку “швидкою” в тяжкому стані доправили в реанімацію обласної лікарні. Медики були вражені не лише травмами, а й занедбаністю немовляти. “Такий випадок вперше. Вкрай запріла дитина. Можна думати, що вона не переодягалася, не змінювали пелюшки, якщо вони взагалі були. Шкіра в такому жахливому стані”, – каже завідувач реанімації Рівненської обласної дитячої лікарні Михайло Кулик.

19-річна мати повернулася лише наступного дня. Вона пояснила, мовляв, у сестри захворіла дитина і пішла допомагати лікувати. Свою нібито й пальцем не чіпала. “Без сумнівів і це однозначно дитина побита. Вона сказала це її протягом”, – каже психолог Рівненського обласного соціального гуртожитку Юлія Ткаченко.

Поліцейські розповідають інше. “Жінка пояснила, що у неї був стрес від постійного крику дитини і вона залишила її і пішла на побачення”, – каже керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції Рівненщини Антон Крук.

Читайте також  Франківцям покажуть вражаючий фотопроект про поранених бійців АТО “Переможці”

У соцгуртожитку жінка прожила чотири доби. Сюди її доправили із районної лікарні. Там вона розповіла, що не має житла. Тоді в Микитки помітили невеличкі синці. Усе зафіксували з медиками, але, що б’є мама, доказів не було. Згодом з’ясувалося, в 19-річної дівчини ще є старший, три-річний син. Він у дитячому центрі. “Дитину забрали від неї в реабілітаційний центр. Привід – насилля над дитиною”, – каже директор Рівненського обласного соціального гуртожитку.

Діти жінки від різних чоловіків. Хто вони й де, не каже. З її слів, татові Микитка не потрібен. Ніхто з рідні до Микитки не приходив і в лікарню. Де його мама, ніхто не знає, бо в гуртожитку вже не живе. Наразі хлопчику вже ліпше. “Є підозра на перелом кісток черепа. Дитина самостійно дихає, самостійно їсть”, – каже Михайло Кулик.

Зараз вирішується питання про відбирання дітей від матері і позбавлення її батьківських прав. Жінка вже стоїть на обліку в соцслужб і навіть мала адмінпротоколи за неналежне виховання дітей. Тепер їй загрожує тюремний строк до п’яти років.

РЕКЛАМА:

Джерело.