У Калуші відбулася презентація книги Поліни Кулакової. ФОТО

17 жовтня у центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася презентація нової книжки молодої української письменниці Поліни Кулакової «Дівчина, яку ми вбили».

Поліна Кулакова — молода прикарпатська письменниця, яка працює в жанрі детективного трилера та горору. Життя авторки розділене навпіл: з одного боку літературна творчість, з іншого — управлінська діяльність у комерційний сфері.

Її дебютний роман «Я пам’ятатиму твоє обличчя» вийшов друком 2014 року й одразу став упізнаваним книжковим «обличчям» в сучасній українській літературі. Наступна книга «Корсо» була номінована на премію «ЛітАкцент-2017» та здобула палку прихильність читачів. «Дівчина, яку ми вбили» — третій, ще більш приголомшливий роман Поліни Кулакової. Це психологічний трилер про почуття провини із минулого та помсту за гріхи. Як розповіла авторка книги, за основу твору вона взяла ситуацію, про яку дізналася в дитинстві. Головна героїня стала жертвою трагічного випадку. Підлітки, п’ятеро друзів розклали вогонь, адже літо — час забав. Є також дівчинка з їхнього району, новенька в школі. Всі намагаються завоювати її увагу, жартують. Хлопці стрибають через вогонь, вона теж стрибає з ними. Але іскра потрапила на синтетичну сукню Ліди. Потім хлопці закривають її у комірчині разом з Павлом. Одяг дівчини плавився, але її крик всерйоз не сприймали — і стається трагедія.

Книга «Дівчина, яку ми вбили» побудована у форматі інтерв’ю журналістки і одного з тих п’яти хлопців, які вже виросли. Вона бере інтерв’ю стосовно інших подій, які відбулися у їхньому дорослому віці, але які випливають з того, що трапилося в минулому…


До презентованої книги також було випущено буктрейлер, де в одній з ролей з’являється і сама письменниця, який був продемонстрований присутнім на презентації. «Буктрейлер ми зробили власними силами: самостійно написали сценарій, знайшли реквізит, знайшли людей для зйомок та використали авторську музику. Зазвичай в Україні такі відео якщо роблять, то монтують їх з готового матеріалу із Youtube. Але нам було дуже цікаво спробувати зняти короткометражний фільм на дві хвилини», – додала письменниця.

Читайте також  На Прикарпатті у квартирі знайшли тіло власниці помешкання

 

Модерувала захід калуська письменниця та поетеса, керівник літературної студії «КА-МА-ЛІ-я» Ірина Червінська.

Осінній промо тур Поліни Кулакової, Калуш

Осінній промо тур Поліни Кулакової, Калуш. 17 жовтня 2019р.

Gepostet von Я люблю Калуш am Donnerstag, 17. Oktober 2019

РЕКЛАМА:

Джерело.