Франківці вийшли на мирну ходу проти рабства (ФОТО+ВІДЕО)

Інформаційна акція стартувала на Вічевому майдані.

Захід приурочений до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Таким чином намагаються підняти рівень обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить, пише Фіртка.

Івано-Франківськ вдруге долучається до мирної ходи. За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

“Сексуальне, трудове рабство – ці явища мають високий рівень прихованості. Тому в Івано-Франківську необхідні акції для обізнаності населення. Крім того, інформаційна кампанія проводиться у навчальних закладах”, – говорить Степан Микицей, заступник директора департаменту соціальної політики ОДА.

Сучасні раби безоплатно працюють на будовах, надають сексуальні послуги.

За результатами соцдосліджень, кожен п’ятий українець погоджується на нелегальну роботу за кордоном. 21 млн осіб залучені до примусової праці. В зоні ризику, насамперед, люди, які з певних причин втратили роботу, або ж шукають її вперше. Хода за свободу проходить у містах України шість років поспіль.

“На сьогодні торгівля людьми є однією з найбільш проблемних та злочинних у світі. Сьогодні, так зване поблажливе ставлення влади до трудового рабства призводить до того, що постраждалим людям допомога надається здебільшого благодійним коштом”, – додає регіональна представниця уповноваженого ВР України з прав людини Людмила Непийвода.

“Акція “Хода за свободу” не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві”, – кажуть організатори.

Іванофранківці пройшлися за маршрутом: Вічевий Майдан – вул. Галицька – площа Ринок – площа Міцкевича – вул. Незалежності – Вічевий Майдан.

Читайте також  Мобілізація в Україні: чи каратимуть ухилянтів за кордоном і що з відстрочкою для “дорослих” студентів

https://www.youtube.com/watch?v=Y6AYMj0CgXo

РЕКЛАМА:

Джерело.