“Лежав у калюжі крові”: у Польщі через мову побили українця, котрий поїхав заробити собі на весілля

Бійка сталась біля нічного клубу.

Ганебна історія трапилася із двома братами Миколою та Владиславом Саєнками, які поїхали у Польщу, у Владіслово на заробітки. Причому працювали там вони легально.

В кінці серпня брати вирішили сходити в нічний клуб біля Балтійського моря під назвою “Чорний кінь”. Як розповідає наречена Миколи, Ганна Хайбура, хлопці поводилися спокійно, але вже від самого початку польська охорона почала висловлювати в їхню адресу образи. Вони почули, що брати розмовляють українською.

І коли молодики вийшли на вулицю за сигаретами, охоронці накинулися на них і збили з ніг. Українці впали на асфальт і втратили свідомість від ударів. Сек’юріті били їх ногами.

Побачив брата в калюжі крові
Першим прийшов до тями молодший брат, Владислав. Він побачив Миколу, що лежав на тротуарі, у калюжі крові без свідомості. Хлопець викликав швидку допомогу, прибула санавіація і вертольотом доправила Миколу до лікарні у Гданську.

Потерпілий українець 18 днів провів у комі, лікарі побоювалися за його життя. У Миколи Саєнка набряк лівої півкулі головного мозку, перелом черепа, гематома головного мозку і порушення слуху. Через важки травми у 23-річного хлопця паралізована ліва сторона. А також серйозні провали у пам’яті. Наразі він перебуває у польській лікарні, йому потрібна тривала реабілітація.

 

Одні допомагають, інші звільняють
Поляки по-різному ставляться до горя української родини. Багато хто допомагає і організовує збір коштів на лікування і допомогу мамі Миколи. Річ у тім, що мама братів також працює у Польщі, але її роботодавець, дізнавшись про те, що трапилося з сином, звільнив жінку.

Микола до того як його покалічили, працював у готелі Sea Star. Власник готелю навпроти не тільки оплачує лікування українця, але і взяв на роботу його наречену Ганну, щоб вона могла заробляти гроші, поки мама і брат доглядають Миколу.

Читайте також  Били молотком і палицями – жителеві Прикарпаття поламали ноги і пошкодили автомобіль

Поліція відкрила справу і навіть затримала двох охоронців клубу. Один із них арештований на три місяці, другий відпущений під заставу.

 

РЕКЛАМА:

Джерело.